Vietnamese dishes attend Southeast Asian Street Food Festival

DNUM_DBZAHZCABH 21:45

On August 12, the 9-day Southeast Asian Street Food Festival will take place at the Malaysian Food Street of Resort World Sentosa, Singapore.

Liên hoan ẩm thực Đông Nam Á “RWS Street Eats” diễn ra từ ngày 12/8-20/8, với 11 gian hàng ẩm thực mới vốn là các nhà hàng và quán ăn nổi tiếng của các nước như Singapore, Indonesia, Thái Lan và Việt Nam.
The Southeast Asian Food Festival “RWS Street Eats” takes place from August 12 to August 20, with 11 new food stalls, which are famous restaurants and eateries from countries such as Singapore, Indonesia, Thailand and Vietnam.
Sự kiện diễn ra trong 9 ngày với mục đích giới thiệu các món ăn địa phương đa dạng, nổi bật của Đông Nam Á. 11 quầy ẩm thực mới sẽ được dựng lên, trong đó 9 gian hàng do đích thân các bếp trưởng và đầu bếp đến từ các nước trong khu vực đứng bếp và chủ trì.
The nine-day event aims to showcase the diverse and outstanding local cuisines of Southeast Asia. Eleven new food stalls will be set up, nine of which will be run by chefs and cooks from countries in the region.
Đến với lễ hội ẩm thực RWS Street Eats, thực khách sẽ có dịp thưởng thức các món ăn ngon, các món ăn truyền thống và mang đậm chất ẩm thực đường phố, như món cà ri gà sempalit, một công thức đã được 60 năm tuổi từ nhà hàng Damodaran Nair ở Pahang, Malaysia.
At the RWS Street Eats food festival, diners will have the opportunity to enjoy delicious, traditional and street-inspired dishes, such as sempalit chicken curry, a 60-year-old recipe from Damodaran Nair restaurant in Pahang, Malaysia.
Món phở bò nổi tiếng và bổ dưỡng của Việt Nam, do chính đầu bếp Cẩm Thiên Long, một Iron Chef của Việt Nam nấu, cũng là một trong những món ăn đáng thưởng thức nhất tại liên hoan ẩm thực.
The famous and nutritious Vietnamese beef noodle soup, cooked by Vietnamese Iron Chef Cam Thien Long, is also one of the most enjoyable dishes at the food festival.
Các quầy ẩm thực Malaysia được lựa chọn từ hơn 200 hàng quán và những cửa hàng ẩm thực vỉa hè nổi tiếng khắp Malacca, Kuala Lumpur, Penang và Ipoh...
Malaysian food stalls are selected from over 200 stalls and famous street food outlets across Malacca, Kuala Lumpur, Penang and Ipoh...
Sự hợp tác trực tiếp giữa RWS với những chủ quán nhằm đảm bảo hương vị đặc trưng, chất lượng và mùi vị của các món ăn sao cho giống hệt các món ăn truyền thống từ Malaysia.
RWS works directly with the restaurant owners to ensure the signature flavour, quality and taste of the dishes are exactly like traditional Malaysian dishes.
Mở cửa vào năm 2012, khu ẩm thực Malaysian Food Street luôn là một trong những địa chỉ ẩm thực phổ biến và được yêu thích của du khách khi đến RWS. Tại đây có nhiều món ăn vỉa hè và các món truyền thống đặc trưng của Malaysia.
Opened in 2012, Malaysian Food Street has always been one of the most popular and favorite culinary destinations for visitors to RWS. There are many street food and traditional Malaysian dishes.
Khi bước vào khu ẩm thực Malaysian Food Street, thực khách sẽ dễ dàng tìm lại những hồi ức đẹp về văn hóa Malaysia, hình ảnh các con đường xưa, phố cũ, cửa hàng sẽ được tái hiện qua cách thiết kế và trang trí của không gian chung khu ẩm thực, cũng như cách trang trí cửa hàng và nội thất của các gian hàng mang phong cách retro của thập niên 1960.
When entering the Malaysian Food Street, diners will easily find beautiful memories of Malaysian culture, images of old roads, old streets, and shops will be recreated through the design and decoration of the common space of the food court, as well as the decoration of the shops and the interior of the stalls in the retro style of the 1960s.
Các món ăn được ưa chuộng ở Malaysian Food Street gồm có huen kee claypot chicken rice (món cơm gà hầm thố tay cầm huen kee), Jalan Alor star KL Hokkien Mee (mì xào Phúc Kiến), bánh kẹo Fung Wong nổi tiếng với bánh trứng và bánh nướng xốp, và món hủ tiếu xào char koay teow ngon nức tiếng của quầy Penang Lim Brothers.
Popular dishes at Malaysian Food Street include huen kee claypot chicken rice, Jalan Alor star KL Hokkien Mee, Fung Wong confectionery famous for its egg tarts and muffins, and Penang Lim Brothers' famous char koay teow.
Thực khách được miễn phí vào cửa khu ẩm thực, chỉ trả tiền cho những gì bạn ăn, đặc biệt mỗi món ăn chỉ có giá từ 4-8 đô la Singapore.
Diners enjoy free entry to the food court, paying only for what you eat, with each dish costing only S$4-8.

According to Zing.vn

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Vietnamese dishes attend Southeast Asian Street Food Festival
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO