Drooling over airplane meals

May 28, 2016 10:24

(Baonghean.vn) - You will be surprised to discover how much airplane meals have changed in the past half century. It turns out that passengers used to enjoy meals that rivaled those in world-class restaurants.

Recently, Norwegian airline Scandinavian Airlines released nostalgic photos from the 1950s to the 1980s, capturing passengers enjoying crab, lobster, bacon, caviar, etc. on flights. A small note: you should not view these images on an empty stomach.

Những năm trước đây quy định an ninh thoải mái hơn nhiều. Ngày nay, họ thậm chí còn không có dao trong nhà bếp ở trên máy bay nữa!
Security regulations were much more relaxed years ago. These days, they don't even have kitchen knives on planes!
 Hành khách hạng nhất được phục vụ món cá tươi và thịt xông khói. Thức uống được đựng trong ly thủy tinh chứ không phải ly nhựa như bây giờ.
First class passengers were served fresh fish and bacon. Drinks were served in glass cups rather than the plastic cups we use today.
Những năm 1960, hành khách được thưởng trà từ bộ ấm chén khá kiểu cách, thanh lịch, phục vụ kèm món bánh vừa ra lò cho bữa ăn nhẹ hoàn hảo.
In the 1960s, passengers were served tea from a stylish, elegant tea set, accompanied by freshly baked cakes for the perfect snack.
Hoa quả tươi cũng không thiếu trên những chuyến bay dài nhé.
Fresh fruit is also available on long flights.
Tất nhiên, bữa ăn của hành khách hạng phổ thông có chút kém ấn tượng hơn. Đây là một bữa ăn của họ trong những năm 1960.
Of course, the economy class meals are a little less impressive. Here's what they had in the 1960s.
Và đây là bức ảnh về bữa ăn của hành khách hạng phổ thông vào những năm 1980. Cũng không khác mấy những bữa ăn chúng ta được phục vụ trong các chuyến bay ngày nay.
And here's a picture of an economy class meal in the 1980s. Not much different from the meals we get served on flights today.
Cuối những năm 1980, dịch vụ trên máy bay dành cho khách hạng thương gia cũng rất ấn tượng với bàn buffet đủ món hấp dẫn.
In the late 1980s, in-flight service for business class passengers was also impressive with a delicious buffet table.
Quay về những ngày đó, bạn có thể khai vị với rượu sâm banh và trứng cá muối.
Back in the days, you could start with champagne and caviar...
.... và sau đó chuyển sang một bữa tối xa hoa, được bày biện trên chiếc đĩa sứ tinh xảo.
....and then moved on to a lavish dinner, served on exquisite china.
Người ta vẫn phục vụ hạng vé thương gia món tôm hùm trong những năm 1980.
Lobster was still served in business class in the 1980s.
Chúng ta chỉ có thể đoán rằng, trong những năm đó, xe đẩy thức ăn thực sự hấp dẫn đến chảy nước miếng!
We can only guess that, back in those years, food carts were really mouthwatering!
“Tôi muốn một ít tôm kèm theo chút rượu khai vị ướp lạnh” - “Có ngay thưa quý khách!”
“I'd like some prawns with some chilled aperitifs” – “Right away, sir!”
Thái độ phục vụ tận tình của nhân viên các hãng hàng không.
The dedicated service attitude of airline staff.

Central and South

(According to Brightside)

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Drooling over airplane meals
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO