10 best fruits and vegetables to prevent cancer

Ngoc Anh DNUM_CHZBAZCABI 15:07

(Baonghean.vn) - Building a reasonable diet and regularly consuming foods rich in antioxidants is one of the ways to help you effectively prevent cancer... Below are tubers and fruits that not only provide many nutrients but also have the effect of preventing cancer.

1. Garlic

Theo Viện nghiên cứu ung thư Hoa Kỳ, tỏi đứng đầu trong danh sách những thực phẩm giúp ngăn ngừa ung thư hiệu quả. Chất Methylcystein có trong tỏi là thành phần giúp át chế sự phát sinh của ung thư gan và ung thư đại tràng.
According to the American Institute for Cancer Research, garlic tops the list of foods that help prevent cancer effectively. Methylcysteine ​​​​in garlic is an ingredient that helps suppress the development of liver cancer and colon cancer.

2. Turmeric

Trong nghệ chứa một lượng lớn chất curcumin có khả năng vô hiệu hóa các tế bào ung thư, đồng thời ngăn chặn sự hình thành tế bào ung thư mới mà không làm ảnh hưởng đến các tế bào lành tính xung quanh.
Turmeric contains a large amount of curcumin which can neutralize cancer cells and prevent the formation of new cancer cells without affecting surrounding healthy cells.

3. Sweet potatoes

Khoai lang chứa một thành phần đặc biệt có tên DHEA. Hormon này có thể phòng ngừa ung thư và chống lão hóa. Beta-carotene, chất tạo ra màu cam trong khoai lang đã được chứng minh là có tác dụng chống ung thư dạ dày bằng cách thúc đẩy tế bào ung thư tự chết nhanh hơn. Hơn thế nữa nó có thể làm chậm quá trình phát triển của ung thư vú.
Sweet potatoes contain a special ingredient called DHEA. This hormone can prevent cancer and anti-aging. Beta-carotene, the substance that gives sweet potatoes their orange color, has been shown to help fight stomach cancer by promoting faster cancer cell death. Moreover, it can slow the growth of breast cancer.

4. Tomato

Lycopene là sắc tố tạo nên màu đỏ tươi cho cà chua. Hơn thế, lycopene còn phát huy hiệu quả trong việc ngăn ngừa ung thư tuyến tiền liệt, ung thư vú và ung thư đường tiêu hóa.
Lycopene is the pigment that gives tomatoes their bright red color. Furthermore, lycopene is also effective in preventing prostate cancer, breast cancer and gastrointestinal cancer.

5. Gac

Nhập mô tả ảnhCác nghiên cứu cho thấy, lycopen trong gấc có thể kích thích sự liên lạc giữa các tế bào và giảm nguy cơ ung thư. Không chỉ có tác dụng phòng chống nhiều bệnh ung thư nguy hiểm, gấc còn có vai trò không nhỏ trong việc nâng cao sức đề kháng, tốt cho tim mạch và hệ tiêu hóa.
Enter photo descriptionStudies show that lycopene in gac can stimulate communication between cells and reduce the risk of cancer. Not only does it prevent many dangerous cancers, gac also plays an important role in improving resistance, good for the heart and digestive system.

6. Peas

Peas, especially fresh ones, contain a phytonutrient called coumestrol, which is one of the key ingredients in preventing stomach cancer. In addition, peas are rich in vitamin K, calcium, and B vitamins, which are essential for keeping bones healthy. Adding peas to your diet can help prevent osteoporosis.

7. Grapefruit

Ăn bưởi điều độ có thể giúp bạn ngăn chặn được 3 loại bệnh ung thư là ung thư phổi, ung thư vú và ung thư tuyến tiền liệt... Ngoài ra, mỗi ngày ăn 170gr bưởi còn kích hoạt các enzyme trong cơ thể, giúp cơ thể chúng ta tự chống lại bệnh ung thư phổi.
Eating grapefruit in moderation can help you prevent three types of cancer: lung cancer, breast cancer, and prostate cancer... In addition, eating 170 grams of grapefruit every day also activates enzymes in the body, helping our bodies fight lung cancer.

8. Apple

Nếu mỗi ngày ăn một quả táo thì bạn sẽ không phải đến gặp bác sĩ. Và điều đó hoàn toàn đúng. Người nước ngoài có thói quen ăn táo vào mỗi buổi sáng. Vì trong táo có chứa rất nhiều hoạt chất lên men chống oxy hóa, ngăn chặn các tế bào ung thư vô cùng hiệu quả.
If you eat an apple a day, you will never have to see a doctor. And that is absolutely true. Foreigners have the habit of eating apples every morning. Because apples contain a lot of antioxidant fermentation active ingredients, preventing cancer cells very effectively.

9. Butter

Phần màu xanh đậm của quả bơ chứa carotenoid chống lại sự hình thành khối u. Trong quả Bơ cũng có chất Lutein - giảm nguy cơ ung thư tuyến tiền liệt ở nam giới.
The dark green part of the avocado contains carotenoids that fight tumor formation. Avocados also contain Lutein - which reduces the risk of prostate cancer in men.

10. Grapes

Trong quả nho chứa rất nhiều chất flavonoid có khả năng ngăn ngừa các tổn thương tế bào ung thư; làm giảm sự phát triển của tế bào ung thư ở dạ dày, gan và các tế bào vú... Ăn nho thường xuyên còn hạn chế nguy cơ mắc các bệnh lý về tim mạch.
Grapes contain a lot of flavonoids that can prevent cancer cell damage; reduce the growth of cancer cells in the stomach, liver and breast cells... Eating grapes regularly also reduces the risk of cardiovascular diseases.
According to Synthesis
Copy Link

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
10 best fruits and vegetables to prevent cancer
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO