10 foods that spoil if put in the refrigerator

April 5, 2017 08:01

Not all foods need to be refrigerated to stay fresh. Sometimes keeping them out of the fridge is better.

Cà chua: Cho vào trong tủ lạnh, cà chua sẽ nhanh chóng bị làm mất đi hương vị riêng và dần bị cứng lại. Khi nấu sẽ có cảm giác bị sượng, không mang lại khẩu vị tươi ngon. Cách bảo quản cà chua tốt nhất là để ở nhiệt độ phòng nơi khô thoáng, chọn ăn những quả chín mềm trước cho đến khi hết.
Tomato:Put in the refrigerator, tomatoes will quickly lose their flavor and gradually harden. When cooked, they will feel stiff, not bringing a fresh taste. The best way to preserve tomatoes is to leave them at room temperature in a dry place, choose to eat the soft ripe ones first until they are gone.
Khoai tây: Bảo quản khoai tây trong tủ lạnh sẽ khiến khoai tây bị
Potato:Storing potatoes in the refrigerator will cause the potatoes to get "cold burn", lose their fluffiness and may clump when cooked (not crumbly). In addition, the starch in potatoes will also quickly turn into sugar powder, which is not good for health.
Quả bơ: Hãy để chúng ở nhiệt độ phòng và ăn khi bơ vừa chín tới. Để bơ trong tủ lạnh sẽ vô tình làm cho bơ chín nẫu nhanh, hút hơi lạnh và nhanh thối rữa.
Avocado:Leave them at room temperature and eat them when they are ripe. Leaving them in the fridge will cause them to overripe, absorb the cold air and spoil quickly.
Bánh mì: Những lát bánh mì (hoặc bánh mì nướng các loại) sẽ hút không khí lạnh trong tủ, hoặc sẽ bị ỉu và thay đổi mùi vị, hoặc sẽ bị khô, cứng lại. Cách tốt nhất để bảo quản bánh mì là để trong một chiếc túi có lỗ thoát khí ở không gian phòng bình thường sẽ được lâu hơn bảo quản tủ lạnh.
Bread:Slices of bread (or toast of any kind) will absorb the cold air in the refrigerator, either becoming soggy and changing the flavor, or drying out and becoming hard. The best way to store bread is to keep it in a bag with ventilation holes in a normal room space, which will last longer than storing it in the refrigerator.
Tỏi: Không nên để lưu trữ trong tủ lạnh, vì nó sẽ nhanh chóng nảy mầm, rồi phân hủy ngay sau đó.
Garlic:It should not be stored in the refrigerator, as it will germinate quickly, then decompose shortly thereafter.
Tỏi: Không nên để lưu trữ trong tủ lạnh, vì nó sẽ nhanh chóng nảy mầm, rồi phân hủy ngay sau đó.
Honey:To maintain the best nutritional value of honey, it should be stored in a normal environment and stored tightly in a glass jar at room temperature.
Rau húng quế: Khi cho vào tủ lạnh, rau húng quế sẽ bị các làn gió thổi mạnh khiến nó bị thâm đen và nát hỏng. Chưa kể mùi thơm của húng quế sẽ lan sang các thực phẩm khác, biến thành một mùi vị hỗn hợp. Cách bảo quản húng quế tốt nhất là ngâm gốc vào 1 ly nước và để ở nhiệt độ và không gian râm mát trong phòng.
Basil:When put in the refrigerator, basil will be blown by strong winds, causing it to turn black and rot. Not to mention the aroma of basil will spread to other foods, turning into a mixed flavor. The best way to preserve basil is to soak the root in a glass of water and keep it in a cool, shady room.
Dầu ô liu: Chất lỏng sẽ dần dần thay đổi kết cấu, từ đó vón cục thành dạng dầu đông, dầu sẽ không còn sự tươi ngon như ban đầu.
Olive oil:The liquid will gradually change texture, from there it will clump into a solid oil, the oil will no longer be as fresh as it was originally.
Hạt cà phê: Cà phê hạt cho vào tủ lạnh sẽ nhanh chóng bị biến chất, thất thoát hương vị thơm đặc trưng. Cách bảo quản tốt nhất là có thể gói thật kín cho vào ngăn đá, phần dùng hàng ngày thì để riêng ra nơi thoáng mát, không bị ánh mặt trời chiếu trực tiếp vào.
Coffee beans:Coffee beans put in the refrigerator will quickly deteriorate, losing their characteristic aroma. The best way to preserve them is to wrap them tightly and put them in the freezer. The daily portion should be kept separately in a cool place, away from direct sunlight.
Hành tây: Tủ lạnh là môi trường ẩm ướt sẽ nhanh chóng làm mất hương vị cay quan trọng của hành tây và đẩy nhanh tốc độ thối rữa hành. Cách bảo quản hành tốt nhất là để chúng trong môi trường tự nhiên, khô ráo và tránh đặt cùng rổ với khoai tây.
Onion:The refrigerator is a humid environment that will quickly lose the important pungent flavor of onions and accelerate the rate of onion spoilage. The best way to store onions is to keep them in a natural, dry environment and avoid storing them in the same basket as potatoes.

According to VOV

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
10 foods that spoil if put in the refrigerator
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO