5 groups of people should not eat fish

Lam Tung - Le Hoa DNUM_CGZBCZCABI 16:40

(Baonghean.vn) - We all know that fish is very good for health and the overall development of the body. But it is not good for everyone. The following 5 groups of people should not eat fish, because it will have side effects, harmful to health!

Đối với bệnh nhân trong quá trình điệu trị gút (gout), không nên ăn hải sản, vì có rất nhiều chất
For patients undergoing gout treatment, seafood should not be eaten, because there are many "nutrients" for gout, which are purines in foods such as fish and shrimp. If you want to eat, you can choose fish with low purine content such as: tuna and herring. Avoid: sardines, mackerel and squid.
Cá chứa protein chất lượng cao, protein chúng ta tiêu thụ chủ yếu được chuyển hóa ở gan và thận. Những người bị tổn thương chức năng gan và thận nghiêm trọng, nếu protein được tiêu thụ quá mức, nó sẽ làm tăng gánh nặng cho gan và thận. Những người trong nhóm này nếu muốn ăn cá phải có sự hướng dẫn của bác sĩ.
Fish contains high-quality protein, the protein we consume is mainly metabolized in the liver and kidneys. People with severe liver and kidney function damage, if protein is consumed excessively, it will increase the burden on the liver and kidneys. People in this group must have a doctor's guidance if they want to eat fish.
Có nhiều người bị dị ứng với hải sản, chủ yếu là vì chúng là món ăn chứa nhiều protein, đây là một phản ứng dị ứng gây ra bởi loại protein đặc biệt này.
There are many people who are allergic to seafood, mainly because they are a food that contains a lot of protein, this is an allergic reaction caused by this particular protein.

Khi ăn cá, bạn nên tránh chlorpheniramine và các chất đối kháng thụ thể histamine khác. Tôm và cá chứa nhiều chất histidine, dễ chuyển đổi thành histamine trong cơ thể. Nó sẽ ức chế sự phân hủy của histamine, khiến một lượng lớn histamine tích tụ, gây ra các triệu chứng: đánh trống ngực, khó chịu ở vùng tim và chóng mặt.
When eating fish, you should avoid chlorpheniramine and other histamine receptor antagonists. Shrimp and fish contain a lot of histidine, which is easily converted into histamine in the body. It will inhibit the decomposition of histamine, causing a large amount of histamine to accumulate, causing symptoms: palpitations, discomfort in the heart area and dizziness.

Mỡ cá chứa một lượng khá cao axit eicosapentaenoic, có thể ngăn cholesterol lưu lại trên thành mạch máu và giảm nguy cơ xơ cứng động mạch. Tuy nhiên, nếu ăn quá nhiều, nó sẽ ức chế trực tiếp sự kết tụ của tiểu cầu, do đó làm nặng thêm các triệu chứng chảy máu.
Fish oil contains a relatively high amount of eicosapentaenoic acid, which can prevent cholesterol from depositing on blood vessel walls and reduce the risk of arteriosclerosis. However, if eaten in excess, it will directly inhibit platelet aggregation, thereby aggravating bleeding symptoms.

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
5 groups of people should not eat fish
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO