5 foods that fight breast cancer

DNUM_BAZBAZCABG 15:41

Soybeans, pumpkin, broccoli or parsley are common foods you should use to prevent the risk of developing breast cancer, while reducing the recurrence of the disease.

Đậu nành: Theo Prevention, một số nghiên cứu cho thấy phụ nữ thường xuyên bổ sung daidzein và genistein, 2 hợp chất có nhiều trong đậu nành, ít nguy cơ mắc bệnh xơ vú. Ngoài ra, đậu nành còn giảm bớt tác dụng phụ của thời kỳ mãn kinh, bao gồm bệnh loãng xương và bệnh tim. Thực phẩm này cũng giúp ngăn ngừa khối u ung thư vú tái phát. Ảnh: Nationofchange.
Soybeans: According to Prevention, some studies show that women who regularly supplement daidzein and genistein, two compounds found in soybeans, have a lower risk of developing fibrocystic breast disease. In addition, soybeans also reduce the side effects of menopause, including osteoporosis and heart disease. This food also helps prevent breast cancer tumors from recurring. Photo: Nationofchange.
Bí: Nghiên cứu cho thấy bí có tác dụng đáng kể đến sức khỏe của bộ ngực phụ nữ. Beta-carotene, sắc tố có trong bí và các thực phẩm màu đỏ hoặc cam, rất quan trọng trong việc giảm nguy cơ các cục u, tác dụng phụ của bệnh xơ vú. Ảnh: Wordpress.
Squash: Research shows that squash has a significant effect on the health of women's breasts. Beta-carotene, a pigment found in squash and other red or orange foods, is important in reducing the risk of lumps, a side effect of fibrocystic breast disease. Photo: Wordpress.
Việt quất: Tiêu thụ khoảng 170 g việt quất hoăc chiết xuất từ việt quất giúp ngăn ngừa sự phát triển của các tế bào khối u và bệnh ung thư vú. Ảnh: Prevention.
Blueberries: Consuming about 170 grams of blueberries or blueberry extract helps prevent the growth of tumor cells and breast cancer. Photo: Prevention.
Bông cải xanh: Theo Eating Well, hợp chất sulforaphane trong bông cải xanh làm giảm độ lây lan, tái phát của các tế bào gây ung thư vú. Bạn có thể ăn sống hoặc hấp sơ bông cải xanh, còn luộc sẽ làm giảm lượng chất sulforaphane. Ảnh: Medicalnewstoday.
Broccoli: According to Eating Well, the compound sulforaphane in broccoli reduces the spread and recurrence of breast cancer cells. You can eat broccoli raw or lightly steamed, but boiling will reduce the amount of sulforaphane. Photo: Medicalnewstoday.
Mùi tây: Nghiên cứu của Đại học khoa học Missouri phát hiện loại thảo dược này có thể ức chế sự tăng trưởng tế bào ung thư. Hợp chất apigenin trong mùi tây tăng khả năng chống lại các khối u ung thư. Bạn có thêm vài lá rau mùi tây băm nhỏ vào món ăn hàng ngày để thưởng thức. Ảnh: Lovethegarden.
Parsley: Research from the University of Missouri School of Science found that this herb can inhibit the growth of cancer cells. The apigenin compound in parsley increases the ability to fight cancer tumors. You can add a few chopped parsley leaves to your daily dishes to enjoy. Photo: Lovethegarden.

According to Zing.vn

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
5 foods that fight breast cancer
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO