6 foods at high risk of poisoning

DNUM_ADZAEZCABH 08:18

Some foods contain potentially toxic substances. If stored unscientifically, they will pose a great danger to users and are especially susceptible to poisoning.

Cà chua xanh: Có chứa chất độc Solanine, khi ăn cà chua xanh, khoang miệng có cảm giác đắng chát; sau khi ăn có thể xuất hiện các triệu chứng ngộ độc như chóng mặt, buồn nôn, nôn mửa… Giới khoa học còn cảnh báo ăn cà chua xanh sống càng nguy hiểm.
Green tomatoes:Containing the poison Solanine, when eating green tomatoes, the mouth feels bitter; after eating, poisoning symptoms such as dizziness, nausea, vomiting may appear... Scientists also warn that eating raw green tomatoes is even more dangerous.
Chè bị mốc: Chè là thức uống vô cùng quý giá cho sức khỏe con người. Nhưng lưu ý, nếu phát hiện chè bị mốc tức là nó đã nhiễm penicillin và aspergillus. Nếu uống trà bị mốc, nhẹ cũng cảm thấy chóng mặt, tiêu chảy.
Moldy tea:Tea is an extremely valuable drink for human health. But note, if you find moldy tea, it means it has been contaminated with penicillin and aspergillus. If you drink moldy tea, you will feel dizzy and have diarrhea.
Hạt cà phê tươi: Hạt cà phê tươi có thể gây ra hội chứng tán huyết, dị ứng, mệt mỏi, thiếu máu và các triệu chứng khác
Fresh coffee beans:Fresh coffee beans can cause hemolytic syndrome, allergies, fatigue, anemia and other symptoms.
Rong biển đổi màu: Màu sắc của rong biển tiết ra chất peptide cyclic, fucose, một chất độc tố độc hại. Nếu sau khi ngâm nước lạnh, rong biển chuyển sang màu xanh tím than thì điều đó có nghĩa là rong biển đã bị nhiễm độc trước khi làm khô, đóng gói. Loại rong biển này rất có hại cho cơ thể.
Color-changing seaweed:The color of seaweed secretes cyclic peptide, fucose, a toxic toxin. If after soaking in cold water, the seaweed turns dark blue, it means that the seaweed was poisoned before drying and packaging. This type of seaweed is very harmful to the body.
Trong bắp cải thối: Có chứa nitrite, chất này đóng vai trò trong sự hình thành methemoglobin trong máu người, khiến máu mất các chức năng oxy, làm cho ngộ độc oxy, chóng mặt, đánh trống ngực, nôn mửa, tím môi… bị nặng có thể gây bất tỉnh, co giật, khó thở, không kịp thời cứu hộ có thể đe dọa tính mạng.
In rotten cabbage:Contains nitrite, this substance plays a role in the formation of methemoglobin in human blood, causing the blood to lose its oxygen function, causing oxygen poisoning, dizziness, palpitations, vomiting, purple lips... in severe cases can cause unconsciousness, convulsions, difficulty breathing, if not rescued in time can be life-threatening.
Khoai có đốm đen trên vỏ:  Khi chọn mua hay khi ăn cần chú ý để tránh “rước họa”, nếu thấy trên vỏ khoai xuất hiện những đốm đen chứng tỏ nó đã bị nhiễm nấm, ăn vào sẽ dễ trúng độc.
Potatoes with black spots on the skin:When choosing to buy or eat, you need to pay attention to avoid "inviting trouble". If you see black spots on the potato skin, it means it has been infected with fungus and can easily be poisoned if eaten.

According to VOV

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
6 foods at high risk of poisoning
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO