60-year-old chef uses bare hands to stir food in 200-degree oil pan

November 17, 2015 17:33

Ram Babu, a 60-year-old chef in Allahabad, India, has attracted hundreds of diners to his fried potatoes by using his bare hands to stir the potatoes in a pan of 200-degree Celsius oil.

Ram Babu, một đầu bếp 60 tuổi ở thành phố Allahabad (Ấn Độ), đã thu hút hàng trăm thực khách tới ăn món khoai tây chiên nhờ sử dụng tay trần để đảo khoai trong chảo dầu 200 độ C. (Nguồn: CCTVNews)
Ram Babu, a 60-year-old chef in Allahabad city (India), attracted hundreds of diners to eat fried potatoes by using his bare hands to stir the potatoes in a pan of 200 degrees Celsius oil. (Source: CCTVNews).
Ông Ram cho biết một ngày vô tình chạm tay vào chào dầu ăn đang sôi và thấy không bị bỏng nên ông đã không sử dụng các dụng cụ nhà bếp, thay vào đó chỉ là đôi tay trần. (Nguồn: CCTVNews)
Mr. Ram said that one day he accidentally touched a pot of boiling cooking oil and felt that he did not get burned, so he did not use any kitchen utensils, but only used his bare hands instead. (Source: CCTVNews).

Ông Ram chia sẻ: 'Từ ngày tôi quyết định không dùng muôi vớt đồ, tôi không hề thấy bị bỏng, cảm giác như mình cho tay vào xô nước bình thường. Những thực khách đi qua thấy vậy vẫn thường hỏi tôi rằng làm sao mà tôi có thể làm được điều này. Tôi đơn giản chỉ cười và nói rằng đó là nhờ Ông Trời.' (Nguồn: CCTVNews)
Mr. Ram shared: 'Since the day I decided not to use a ladle to scoop up the food, I have not felt any burns, it feels like I put my hand in a normal bucket of water. People who pass by often ask me how I can do this. I simply laugh and say it is thanks to God.' (Source: CCTVNews).
Tuy nhiên, lời giải thích khoa học đơn giản là Hiệu ứng Leidenfrost. (Nguồn: CCTVNews)
However, the simple scientific explanation is the Leidenfrost Effect. (Source: CCTVNews).
Hiệu ứng Leidenfrost xảy ra khi chất lỏng tiếp xúc với một mặt phẳng nóng hơn nhiệt độ sôi của nó, nhờ vậy chất lỏng tạo ra một lớp hơi bảo vệ xung quanh nó để chống lại hiện tượng sôi lên nhanh chóng. Lớp bảo vệ này có tác dụng trong vài giây. (Nguồn: CCTVNews)
The Leidenfrost effect occurs when a liquid comes into contact with a surface that is hotter than its boiling point, causing the liquid to create a protective layer of vapor around itself to prevent it from boiling over rapidly. This protective layer lasts for a few seconds. (Source: CCTVNews)

According to VN+

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
60-year-old chef uses bare hands to stir food in 200-degree oil pan
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO