Ecotourism and delicious dishes of Con Cuong ethnic people

DNUM_DAZAEZCABH 16:45

(Baonghean.vn) - Blessed by nature with many beautiful landscapes and landscapes, Con Cuong district has focused on developing attractive tourism products and types of tourism;In 2017, Con Cuong strives to attract over 10,000 visitors to visit and relax.

Khách du lịch ở khắp nơi về khu du lịch Khe Nước mọc Con Cuông, bởi không gian nơi đây hoang sơ và tĩnh lặng. Ảnh: Minh Hạnh
Tourists from all over come to Khe Nuoc Moc tourist area (Con Cuong), the space here is wild and quiet. Photo: Minh Hanh
 Ở khe suối nước Mọc, mạch nước quanh năm phun từ sâu dưới lòng đất lên. Người Thái gọi là khe nước Mọc là Tạ Bó (suối nóng lạnh).Bao quanh dòng suối xanh trong là rừng cây cổ thụ và những tảng đá rêu phong, nối thành bậc thang, tạo sự an toàn cho du khách khi xuống tắm. Ảnh: Minh Hạnh
At Moc stream, water flows from deep underground all year round. The Thai people call Moc stream Ta Bo (hot and cold spring). Surrounding the clear green stream are ancient trees and mossy rocks, connected to form steps, creating safety for visitors when bathing. Photo: Minh Hanh
Khách du lịch đến Thác Khe Kèm ngày càng đông trong dịp lễ ngày 30/4. Riêng ngày 30/4 ước tính có khoảng 500 người về đây tham quan. Ảnh: Minh Hạnh
Tourists visiting Khe Kem Waterfall are increasingly crowded during the April 30 holiday. On April 30 alone, it is estimated that about 500 people visited here. Photo: Minh Hanh
Với việc xuất bản Bản đồ Du lịch huyện Con Cuông được xem là điểm mới của du lịch Con Cuông trong năm 2017, cung cấp cho du khách đầy đủ, chi tiết các điểm tham quan trên địa bàn. Ảnh: Minh Hạnh
The publication of the Con Cuong District Tourism Map is considered a new point of Con Cuong tourism in 2017, providing tourists with full and detailed information about the attractions in the area. Photo: Minh Hanh
Cá mát sông Giăng. Ảnh: Minh Hạnh
Cool fish from Giang River. Photo: Minh Hanh
 Cá sông Giăng là loại cá chế biến được nhiều món ngon để du khách lựa chọn thưởng thức ngay tại nhà hàng, hay mua về làm quà.Tùy sở thích của du khách, ngoài cá  tươi, cá kho còn có cá  nướng. Ảnh: Minh Hạnh
Giang River fish is a type of fish that can be processed into many delicious dishes for visitors to choose to enjoy right at the restaurant, or buy as gifts. Depending on the preferences of visitors, in addition to fresh fish, braised fish, there is also grilled fish. Photo: Minh Hanh
Tôm đập Phà Lài cũng là một trong những món ngon được du khách chọn thưởng thức khi đi du lịch Con Cuông. Ảnh: Minh Hạnh
Pha Lai shrimp is also one of the delicious dishes that tourists choose to enjoy when coming to Con Cuong. Photo: Minh Hanh
Ớt cay rừng muối cũng là sản phẩm được nhiều du khách chọn mua. Bà Nguyễn Thị Liên - chủ cửa hàng cho biết, ớt cay sau khi mua về, rửa sạch để ráo rồi đem muối, khi ăn có vị giòn. Ngoài bán cho các du khách đến ăn tại nhà hàng, vào mùa du lịch, cửa hàng bà cũng đón nhiều đoàn khách đến tìm mua các đặc sản là ớt cay muối, các sản phẩm từ măng rừng... Ảnh: Minh Hạnh
Salted wild chili peppers are also a product that many tourists choose to buy. Ms. Nguyen Thi Lien - the shop owner said that after buying the chili peppers, they are washed, drained, and then salted, so they have a crunchy taste when eaten. In addition to selling to tourists who come to eat at the restaurant, during the tourist season, her shop also welcomes many groups of visitors who come to buy specialties such as salted chili peppers, products made from wild bamboo shoots... Photo: Minh Hanh
Trong mấy năm trở lại đây, rượu cần được khách hàng ưa chuộng nên đã trở thành hàng hoá. Nhờ làm rượu cần mà đời sống của người dân xã Mậu Đức- địa phương có truyền thống làm rượu cần nổi tiếng của huyện đã đổi thay nhiều. Ảnh: Minh Hạnh
Wine is so popular with customers that it has become a commodity. Thanks to making wine, the lives of people in Mau Duc commune - a locality with a famous tradition of making wine in the district - have changed a lot. Photo: Minh Hanh
Đối với đồng bào Thái ở xã Đôn Phục (Con Cuông) nghề nấu rượu siêu men lá không biết đã có từ bao giờ, nhưng đến nay vẫn giữ được những bí quyết riêng để tạo nên hương vị đặc biệt.
For the Thai people in Don Phuc commune (Con Cuong), the craft of making super yeast wine has been around for a long time, but to this day they still keep their own secrets to create a special flavor.To make a pot of yeast wine, the first and most important ingredient of all to create the characteristic flavor of the wine is yeast.The yeast used to make wine by the Thai people here is made from forest plants such as cardamom, monkey glue, aconite, mimosa...Photo: Minh Hanh
Mật ong rừng Con Cuông là sản phẩm được nhiều du khách chọn mua về dùng hoặc làm quà biếu. Hiện mật ong được bán với giá từ 200.000 -220.000 đồng/chai. Ảnh: Minh Hạnh
Con Cuong forest honey is a product that many tourists choose to buy for their own use or as a gift. Honey is currently sold for 200,000 - 220,000 VND/bottle. Photo: Minh Hanh
Sản phẩm du lịch Con Cuông. Ảnh: Minh Hạnh
Tourists can buy products made from Con Cuong orange specialties such as orange wine, orange jam, and orange syrup at booths in hotels and motels, or right at the processing factory in Hamlet 2/9, Bong Khe Commune. Photo: Minh Hanh.
Bảng giá các dịch vụ được công khai và phù hợp với túi tiền người dân. Ảnh: Minh Hạnh
The price list of services is public and affordable for people. Photo: Minh Hanh
Các mặt hàng thổ cẩm như váy, khăn, túi xách… với họa tiết, hoa văn phong phú, độc đáo mang đậm bản sắc của đồng bào dân tộc Thái cũng là món quà lưu niệm sẽ làm du khách nhớ về hành trình trải nghiệm ý nghĩa. Ảnh: Minh Hạnh
Brocade items such as skirts, scarves, handbags, etc. with rich and unique motifs and patterns imbued with the identity of the Thai ethnic group are also souvenirs that will remind visitors of their meaningful journey of experience. Photo: Minh Hanh

Minh Hanh

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Ecotourism and delicious dishes of Con Cuong ethnic people
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO