Horrifying images of the most famous roast meat oven in Vinh city

DNUM_CCZAEZCABG 14:12

(Baonghean.vn) - On the morning of April 22, the Nghe An Province Food Safety and Hygiene Inspection Team inspected Giao Hien roast meat facility - the oldest and most famous roaster in Vinh City. Here, the interdisciplinary team discovered many violations, serious food safety and hygiene violations and requested the temporary suspension of this roaster.

Lò thịt quay Giao Hiền chuyển về và hoạt động tại khối Vĩnh Mỹ, phường Vinh Tân đã 4 năm nay. Theo như chủ cơ sở thì có rất ít cơ quan chức năng đến kiểm tra, kiểm soát cơ sở này.
"Mr. Giao's Roasted Meat" has been a brand in Vinh city. Giao Hien Roasted Meat facility has moved and operated in Vinh My block, Vinh Tan ward for 4 years now. According to the owner of the facility, very few authorities have come to inspect and control this facility.
Khi đoàn vào kiểm tra, cơ sở đang thực hiện quay lợn để bán cho khách. Phía trong cơ sở, đặc biệt xung quanh lò quay rất bẩn, nhầy nhụa mỡ.
When the inspection team entered, the facility was roasting pigs to sell to customers. The inside of the facility, especially around the roasting oven, was very dirty and greasy.
Lò quay nằm nay bên cạnh nhà vệ sinh, chuồng nuôi lợn, nuôi chó bốc mùi hôi thối nồng nặc.
The roasting oven is located next to the toilet, pig and dog pens, giving off a strong stench.
 Chỉ cách vài ba mét là mương nước thải đầy uế phẩm giết mổ động vật.
Just a few meters away is a sewage ditch full of animal slaughter waste.
Dẫu không được phép nhưng lò quay này vẫn thực hiện giết mổ suốt mấy năm qua. Các điều kiện giết mổ không đảm bảo, nơi giết mổ cũng là nơi chăn thả gà.
Despite not being licensed, this rotary kiln has been slaughtering for several years. The slaughtering conditions are not guaranteed, and the slaughterhouse is also where chickens are raised.
Các điều kiện, trang bị chế biến đều mất vệ sinh nhiêm trọng. Móc treo thịt bám đầy bụi, mạng nhện.
The processing conditions and equipment were seriously unsanitary. The meat hangers were covered with dust and cobwebs.
Chất bôi, trát để quay lợn không rõ nguồn gốc.
Unknown origin of grease and plaster for roasting pigs.
Người chế biến không có các dụng cụ bảo hộ lao động.
The processor did not have protective gear.
Tương ớt tự chế. Trực quan cho thấy không đảm bảo vệ sinh.
Homemade chili sauce. Visually unhygienic.
Trong chuồng nuôi nhốt lợn chuẩn bị quay, đoàn liên ngành phát hiện 2 con lợn đã chết.
In the pig pen being prepared for roasting, the interdisciplinary team discovered two dead pigs.
Những con lợn này đều không rõ nguồn gốc và chưa hề được kiểm dịch.
These pigs are of unknown origin and have never been quarantined.
Đoàn liên ngành đã yêu cầu trạm thú y thành phố Vinh thực hiện tiêu hủy 2 con lợn chết và thực hiện cách ly theo dõi đối với 10 con lợn khác được nuôi nhốt trong lò quay.
The interdisciplinary team requested the Vinh City veterinary station to destroy the two dead pigs and quarantine and monitor the 10 other pigs kept in the roaster. The Vinh City veterinary agency issued a decision to impose a fine of VND4 million for violations of animal quarantine, slaughter control, and veterinary hygiene.
Tại cuộc kiểm tra đột xuất này, chủ cơ sở không xuất trình được bất cứ giấy tờ nào. Đoàn liên ngành yêu cầu chủ cơ sở dừng hoạt động cho đến khi hoàn thiện các quy trình, cơ sở vật chất chế biến đảm bảo vệ sinh;Và  sáng ngày 25/4, xuất trình các giấy phép liên quan để đoàn kiểm tra và có quyết định xử phạt cụ thể.
During this surprise inspection, the facility owner could not present any documents. The interdisciplinary team requested the facility owner to stop operations until the processes and processing facilities were completed to ensure hygiene. By the morning of April 25, the facility had to present the relevant licenses for the inspection team to inspect and make a specific decision on penalties.

Thanh Son


RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Horrifying images of the most famous roast meat oven in Vinh city
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO