Warm your body on a cold day with 5 dishes made from cinnamon

Pear Flower February 2, 2018 17:05

(Baonghean.vn) - Cinnamon is not only a spice that adds flavor to dishes but also has many health benefits, especially helping to warm the body on cold days. Here are some delicious cinnamon dishes that are easy to prepare.

Tôm nướng bột quế: Nguyên liệu: Tôm, hành tím băm nhỏ, bột quế, rượu trắng, bột nêm, dầu ăn, đường nâu. Tôm sú rửa sạch, bóc bỏ vỏ ở phần thân, bỏ chỉ lưng, chừa lại phần đuôi cho đẹp, cắt gọn phần chân và râu tôm rồi xóc với rượu trắng. Ảnh: Internet
Grilled shrimp with cinnamon powder: Ingredients include shrimp, minced shallots, cinnamon powder, white wine, seasoning powder, cooking oil, brown sugar. Clean the prawns, peel off the shell on the body, remove the back vein, leaving the tail for beauty, trim the legs and whiskers of the prawns and toss with white wine. Photo: Internet

Tôm nướng bột quế: Nguyên liệu: Tôm, hành tím băm nhỏ, bột quế, rượu trắng, bột nêm, dầu ăn, đường nâu. Tôm sú rửa sạch, bóc bỏ vỏ ở phần thân, bỏ chỉ lưng, chừa lại phần đuôi cho đẹp, cắt gọn phần chân và râu tôm rồi xóc với rượu trắng. Ảnh: Internet
Marinate the shrimp with seasoning powder, sugar, shallots, cooking oil and half of the cinnamon powder for about 15 minutes to let the spices soak in, then arrange on a grill and grill until red. When arranging on a plate, sprinkle the remaining cinnamon powder on top to enjoy. Photo: Internet

Sườn lợn kho quế. Nguyên liệu: Sườn lợn, nấm mộc nhĩ, nấm rơm, súp nước tương, tương ớt, đường, hạt nêm, quế bột, quế, dừa, dầu ăn. Nấm rửa sạch, chẻ phần búp làm bốn. Sườn chặt miếng, ướp nước tương, tai đinh hương, tương ớt, quế bột, hạt nêm, nước dừa. Ảnh: Internet Cho dầu ăn, sườn, nước ướp vào chảo, đun liu riu đến khi sườn gần chín rồi thả thanh quế vào. Sau cùng cho nấm, đảo nhẹ tay. Tắt bếp. Ảnh: Internet
Cinnamon Braised Pork Ribs: Ingredients include pork ribs, wood ear mushrooms, straw mushrooms, soy sauce soup, chili sauce, sugar, seasoning powder, cinnamon powder, coconut, cooking oil. Wash the mushrooms, split the buds into four. Cut the ribs into pieces, marinate with soy sauce, cloves, chili sauce, cinnamon powder, seasoning powder, coconut water. Photo: Internet

Cho dầu ăn, sườn, nước ướp vào chảo, đun liu riu đến khi sườn gần chín rồi thả thanh quế vào. Sau cùng cho nấm, đảo nhẹ tay. Tắt bếp. Ảnh: Internet
Add cooking oil, ribs, and marinade to the pan, simmer until the ribs are almost cooked, then add the cinnamon stick. Finally, add the mushrooms and stir gently. Turn off the heat. Photo: Internet

Cá áp chảo sốt quế hồi. Nguyên liệu: Cá ba sa phile, quế bột, trứng cá, cải bó xôi, muối, tiêu, dầu ăn. Cá thái khối vừa ăn, ướp với muối, tiêu, quế, dầu ăn. Làm sốt quế hồi: Cho nước tương, rượu sake, đường, quế bột và hoa hồi xay nhuyễn rồi cho vào đun sôi với lửa nhỏ đến khi sốt hơi sánh lại. Ảnh: Internet
Pan-fried fish with cinnamon and star anise sauce. Ingredients include basa fillet, cinnamon powder, fish eggs, spinach, salt, pepper, cooking oil. Cut the fish into bite-sized pieces and marinate with salt, pepper, cinnamon, and cooking oil. Make cinnamon and star anise sauce: Add soy sauce, sake, sugar, cinnamon powder, and ground star anise, then boil over low heat until the sauce thickens slightly. Photo: Internet

Đem cá đã ướp đi áp chảo với chút dầu ăn cho chín vàng. Trong khi áp chảo, bạn lấy cọ phết lớp sốt quế hồi lên miếng cá. Cải bó xôi bỏ chần trong nước sôi có chút dầu ăn. Xếp cá ra đĩa. Dùng kèm với trứng cá tobiko, phần sốt còn lại và cải bó xôi. Ảnh: Internet
Pan-fry the marinated fish with a little cooking oil until golden brown. While pan-frying, brush the fish with cinnamon and anise sauce. Blanch the spinach in boiling water with a little cooking oil. Arrange the fish on a plate. Serve with tobiko roe, the remaining sauce, and spinach. Photo: Internet

Thịt gà kho quế: Nguyên liệu: thịt gà, quế, hành lá, hành khô, dầu ăn, đường, hạt nêm, nước mắm.Trước tiên thái thịt gà thành những miếng hơi dày và to. Ướp thịt gà với nước hàng chưng từ đường, bột nêm, phần đầu hành lá và hành tím cùng với chút nước mắm và dầu ăn. Ảnh: Internet
Cinnamon braised chicken: Ingredients include chicken, cinnamon, green onions, shallots, cooking oil, sugar, seasoning powder, fish sauce. First, slice the chicken into thick and large pieces. Marinate the chicken with caramel sauce made from sugar, seasoning powder, green onion tops and shallots with a little fish sauce and cooking oil. Photo: Internet

Phi thơm hành rồi cho thịt gà vào xào với quế. Khi thịt đã săn lại thì cho nước vào cỡ xăm xấp mặt thịt rồi om đến khi nào nước sánh lại, thịt mềm là được. Khi ăn rắc thêm chút hạt tiêu cho món ăn thêm đậm đà gia vị. Món gà kho quế có một vị thơm rất đặc trưng của quế, thịt gà được mềm và ngọt đậm đà. Ảnh: Internet
Saute onions until fragrant, then add chicken and stir-fry with cinnamon. When the meat is firm, add enough water to cover the meat and simmer until the water thickens and the meat is tender. When eating, sprinkle some pepper to add more flavor to the dish. Cinnamon braised chicken has a very distinctive cinnamon aroma, the chicken is tender and sweet. Photo: Internet

Bò nướng quế hồi. Nguyên liệu: Phile bò, cải bó xôi, cà chua bi, bột quế, hoa hồi bột, tiêu, tỏi, dầu ăn. Thịt thái lát mỏng, ướp với hạt nêm, muối tiêu, quế bột, hoa hồi bột, cuộn tròn, đem nướng chín. Để nguội, thái khúc 2–3cm. Ảnh: Internet
Grilled beef with cinnamon and star anise: Ingredients include beef fillet, spinach, cherry tomatoes, cinnamon powder, star anise powder, pepper, garlic, cooking oil. Thinly slice the meat, marinate with seasoning powder, salt and pepper, cinnamon powder, star anise powder, roll it up, and grill until cooked. Let cool, cut into 2-3cm pieces. Photo: Internet

Cải bó xôi xào sơ với tỏi băm và dầu ăn. Làm sốt gia vị: Pha bột Demi Glace với nước. Phi thơm hành tây. Thêm cà-rốt, cần tây, đảo đều rồi cho hỗn hợp nước sốt Demi Glace vào, đun sôi với lửa nhỏ. Thêm quế và hoa hồi bột vào. Khuấy đều. Rưới sốt lên thịt bò. Dùng kèm cải bó xôi và cà chua bi. Ảnh: Internet
Stir-fry spinach with minced garlic and cooking oil. Make the sauce: Mix Demi Glace powder with water. Saute onion until fragrant. Add carrots and celery, stir well, then add Demi Glace sauce mixture, bring to a boil over low heat. Add cinnamon and star anise powder. Stir well. Pour sauce over beef. Serve with spinach and cherry tomatoes. Photo: Internet
According to Synthesis
Copy Link

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Warm your body on a cold day with 5 dishes made from cinnamon
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO