Delicious jams to serve guests on Tet holiday

January 21, 2017 20:50

The sweetness of pumpkin jam, the rich aroma of coconut jam, the spiciness of ginger jam,... combined with a cup of hot tea have become an indispensable part of every family's New Year's receptions.

Mứt dừa là loại mứt thường xuyên xuất hiện trong khay bánh kẹo Tết của nhiều gia đình. Mứt dừa mềm, màu trắng nõn và được phủ đường trắng, có vị thơm ngon đặc trưng của dừa, béo, ngọt dịu mà không gây ngán. Với hai nguyên liệu là đường và cùi dừa non, công thức đơn giản nên bạn có thể tự làm món này hoặc mua chúng ở các cửa hàng, siêu thị. Ảnh: Ariel.
Coconut jam is a type of jam that often appears in the Tet candy trays of many families. Coconut jam is soft, white and covered with white sugar, has a delicious coconut flavor, fatty, sweet but not boring. With two ingredients: sugar and young coconut meat, the recipe is simple so you can make this dish yourself or buy it at stores and supermarkets. Photo: Ariel.
Mứt gừng là loại mứt truyền thống trong ngày Tết. Thưởng thức miếng mứt gừng giòn, thấm vị ngọt của đường và vị cay đặc trưng cùng tách trà nóng sẽ làm tăng hương vị cho câu chuyện ngày Tết. Ảnh: ameovat.com

Ginger jam is a traditional jam during Tet. Enjoying a piece of crispy ginger jam, soaked in the sweetness of sugar and the characteristic spicy taste with a cup of hot tea will enhance the flavor of the Tet story. Photo: ameovat.com

Với màu vàng cam bắt mắt, vị ngọt thanh đặc trưng, mứt cà rốt điểm tô cho khay kẹo Tết thêm đặc sắc. Ảnh: dienmayxanh.com
With its eye-catching orange-yellow color and characteristic sweet taste, carrot jam adds a special touch to the Tet candy tray. Photo: dienmayxanh.com
Từng miếng mứt bí hình con chì vuông vức với hương vị ngọt lịm là lựa chọn của nhiều người trong ngày Tết. Ảnh: Phạm Đông.
Each square piece of pumpkin jam with its sweet taste is the choice of many people during Tet. Photo: Pham Dong.
Nho sấy khô có vị ngọt dịu, độ khô vừa phải. Những quả nho này có vị ngọt của đường, hơi chua của nho, vẫn giữ vị hơi chát của vỏ, bên trong mềm. Ngoài ra nó có giá trị dinh dưỡng cao, tốt cho sức khỏe. Ảnh: BaoDeal.com.
Dried grapes have a mild sweetness and moderate dryness. These grapes have the sweetness of sugar, the slight sourness of grapes, still retain the slightly astringent taste of the skin, and are soft inside. In addition, they have high nutritional value and are good for health. Photo: BaoDeal.com.
Hồng treo được người dân Đà Lạt sản suất theo công nghệ Nhật Bản nên giữ được toàn bộ lượng đường và độ ngọt bên trong, không hề có phụ gia hay hóa chất. Điểm trội của quả hồng là độ quánh mật, dẻo thơm mà vẫn giữ được vị ngọt tự nhiên. Dù có giá khá cao, khoảng 500.000 đồng một kg, hồng treo Đà Lạt vẫn được nhiều người ưa chuộng đặc biệt trong dịp Tết. Ảnh: Khánh Hương.
The dried persimmons are produced by Da Lat people using Japanese technology, so they retain all the sugar and sweetness inside, without any additives or chemicals. The outstanding point of the persimmon is its honey-like consistency, soft and fragrant while still retaining its natural sweetness. Despite its high price, about 500,000 VND per kilogram, Da Lat dried persimmons are still favored by many people, especially during Tet. Photo: Khanh Huong.
Mứt hạt sen cũng rất quen thuộc trong dịp Tết. Vị thanh tao, ngọt bùi, hương thơm dịu nhẹ sẽ giúp cho buổi hàn huyên bên ly trà ngày Tết của mỗi gia đình trở nên ấm áp và nhiều ý nghĩa. Ảnh: YouTube.
Lotus seed jam is also very familiar during Tet. The elegant, sweet taste and gentle aroma will help make the Tet tea gathering of each family become warmer and more meaningful. Photo: YouTube.

According to VNE

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Delicious jams to serve guests on Tet holiday
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO