Enjoy 5 delicious dishes made from oranges

DNUM_BFZBBZCABH 16:33

(Baonghean.vn) - Normally, we only enjoy this specialty in fresh form such as: peeling the segments, cutting them into pieces and squeezing the juice. However, to change the taste for your family, please refer to the following 5 extremely delicious ways of processing.

Cam là một trong những loại trái cây có chứa tinh dầu mang mùi. Chất xơ trong cam rất tốt cho hệ tiêu hóa; giúp giảm táo bón; giảm cholesterol; giúp kiểm soát lượng đường trong máu. Cam cũng rất giàu can xi, qua đó giúp củng cố xương và răng. Vitamin C trong cam giúp kích thích việc sản sinh của các tế bào trong cơ thể, do đó cải thiện hệ miễn dịch. Để loại đặc sản này luôn hấp dẫn các thành viên trong gia đình, hãy tham khảo những cách chế biến nó thành nhiều món ngon hấp dẫn dưới đây.  Ảnh: Internet
Oranges are one of the fruits that contain aromatic essential oils. The fiber in oranges is very good for the digestive system; helps relieve constipation; reduces cholesterol; helps control blood sugar levels. Oranges are also rich in calcium, thereby helping to strengthen bones and teeth. Vitamin C in oranges helps stimulate the production of cells in the body, thereby improving the immune system. To keep this specialty attractive to family members, please refer to the ways to process it into many delicious dishes below. Photo: Internet
Trà cam táo: Có vị mát, thơm kết hợp với vị chua chua của cam và ngọt của táo khiến cho thức uống của thêm phong phú và hấp dẫn. Hãy thưởng thức vào buổi sáng để lấy tinh thần làm việc cho một ngày mới. Chế biến: Bạn hãy rửa sạch, cắt táo thành từng miếng. Cam cắt thành lát. Pha trà túi lọc cùng 100ml nước sôi nóng. Sau đó, lấy túi trà ra, để nguội. Hòa tan 2 muỗng cà phê đường vào nước trà, thêm táo, cam vào là có thể thưởng thức! Ảnh: Internet

Orange Apple Tea:The cool, aromatic taste combined with the sourness of orange and the sweetness of apple makes the drink more rich and attractive. Enjoy it in the morning to get the spirit to work for a new day.

Processing:Wash and cut the apple into pieces. Slice the orange. Brew the tea bag with 100ml of hot boiling water. Then, remove the tea bag and let it cool. Dissolve 2 teaspoons of sugar in the tea, add the apple and orange and enjoy! Photo: Internet

Siro cam:  Là một thức uống bổ sung vitamin C, mỗi ngày thưởng thức một ly siro cam với nước ấm bạn sẽ không còn bị đau họng vào mùa đông. Bạn đem cam rửa sạch rồi thái chúng thành các lát mỏng rồi cho vào nồi đun sôi cùng vani, đường và nước. Đun sôi trên lửa vừa khoảng 30 phút cho đến khi thấy hỗn hợp đặc sánh lại, có màu vàng đậm thì dừng. Nếu hỗn hợp chưa có màu vàng đậm và sánh mà đã cạn hết nước thì bạn cho thêm một ít nước nữa rồi đun tiếp đến khi hỗn hợp đạt tiêu chuẩn. Khi hỗn hợp sánh đặc lại, bạn để nguội rồi cho vào lọ thủy tinh sạch, đậy kín và dùng dần. Ảnh: Internet

Orange syrup:As a vitamin C supplement, enjoy a glass of orange syrup with warm water every day and you will no longer have a sore throat in winter.

Processing:Wash the oranges, cut them into thin slices, and put them in a pot with vanilla, sugar, and water. Boil over medium heat for about 30 minutes until the mixture thickens and turns dark yellow. If the mixture is not dark yellow and thick and has dried up, add a little more water and continue boiling until the mixture reaches the standard. When the mixture thickens, let it cool, put it in a clean glass jar, cover it tightly, and use gradually. Photo: Internet

Mứt vỏ cam: Ăn cam xong bạn đừng bỏ vỏ đi mà để làm mứt vỏ cam dẻo ăn rất ngon, đặc biệt vào tiết trời lạnh mà được nhâm nhi miếng mứt vỏ cam dẻo dẻo, the the vị tinh dầu cam rất dễ chịu. Dùng mũi dao nhọn tách vỏ cam ra khỏi múi. Thái vỏ cam thành miếng dài cho vào nồi, đổ nước lạnh ngập vỏ. Đun sôi rồi hạ nhỏ lửa, để sôi khoảng 5 phút rồi đổ vỏ cam ra rổ, xả lại bằng nước lạnh. Lặp lại như thế đến khi thấy vỏ cam gần hết đắng. Pha nước lạnh với một chút muối, cho vỏ cam vào ngâm qua đêm. Vớt ra, xả lại nước lạnh, để ráo nước. Cho vỏ cam, đường vào nồi. Đảo hoặc xóc đều đến khi đường tan có màu trong. Đổ thêm nước lạnh vào nồi đun lửa vừa đến khi sôi thì hạ xuống mức nhỏ nhất, để hé nắp vung, đun liu riu đến khi vỏ cam chuyển trong. Vớt vỏ cam ra cho ráo. Cho mứt vào lò sấy ở nhiệt độ 100-110 độ C trong khoảng 10-20 phút là được. Mứt thành phẩm cho vào lọ, đậy kín, dùng dần. Ảnh: Internet

Orange peel jam:After eating an orange, don't throw away the peel, but make it into delicious candied orange peel. It's especially delicious in cold weather, when you can enjoy a piece of candied orange peel with the refreshing taste of orange essential oil.

Processing:Cut the orange peel into long pieces and put them in a pot, pour cold water over the peel. Bring to a boil, then reduce the heat, let it boil for about 5 minutes, then pour the orange peel into a basket, rinse with cold water. Repeat until the orange peel is almost no longer bitter. Mix cold water with a little salt, soak the orange peel overnight. Remove, rinse with cold water, drain. Stir or shake the orange peel with sugar until the sugar dissolves and becomes clear. Add more cold water to the pot, boil over medium heat until boiling, then lower the heat, leave the lid ajar, simmer until the orange peel turns clear. Remove the orange peel and drain. Put it in the oven at 100-110 degrees Celsius for about 10-20 minutes. Put the finished jam in a jar, cover tightly, and use gradually. Photo: Internet

Chè đậu xanh vỏ cam: Vị ùi bùi của đậu xanh hòa quyện với hương tinh dầu cam, mang đến cho bạn món chè ngon. Chế biến: Vỏ cam gọt bỏ bớt phần vỏ bên ngoài, lấy phần trắng bên trong, ngâm với muối khoảng 1 giờ rồi rửa thật sạch với nước lạnh. Đậu xanh đãi sạch ngâm nước khoảng 2-3 tiếng đồng hồ cho nở. Đun sôi 1 chén nước, cho phần vỏ cam vào luộc khoảng 10 giây thì vớt ra cho vào tô nước đá. Xào vỏ cam với 20g đường trắng cho đường chảy và bám vào vỏ cam. Sau đó trộn với 3 muỗng canh bột năng. Cho đậu xanh vào nồi nấu chín. Đun sôi 200g đường trắng với 3 chén nước lọc rồi cho vỏ cam và đậu xanh đã chín vào, đun sôi thêm 5-7 phút thì tắt bếp, múc ra chén, thêm nước cốt dưa cho vừa ăn. Ảnh: Internet

Green bean and orange peel tea:The rich taste of mung beans blends with the aroma of orange essential oil, giving you a delicious dessert.

Processing:Peel the orange peel, remove the outer skin, take the white part inside, soak in salt for about 1 hour then wash thoroughly with cold water. Clean the mung beans and soak in water for about 2-3 hours until they expand. Boil 1 cup of water, add the orange peel and boil for about 10 seconds then remove and put in a bowl of ice water. Stir-fry the orange peel with 20g of white sugar until the sugar melts and sticks to the orange peel. Then mix with 3 tablespoons of tapioca starch. Put the mung beans in a pot to cook. Boil 200g of white sugar with 3 cups of filtered water then add the orange peel and cooked mung beans, boil for another 5-7 minutes then turn off the heat, scoop into a bowl, add melon juice to taste. Photo: Internet

Gà viên sốt cam: Là món ăn khá lạ với nhiều người nhưng sẽ hấp dẫn ngay từ lần đầu thưởng thức với thịt gà đậm đà được hòa quyện trong nước sốt cam đầy hương vị. Băm nhỏ hành tây. Trong một âu lớn, cho thịt gà băm, hành tây, vụn bánh mì, phô mai, trứng, rau mùi tây, lá húng tây, tỏi băm, muối và hạt tiêu đen vào đảo đều. Dùng màng bọc thực phẩm bọc kín âu lại rồi để vào ngăn lạnh tủ lạnh trong 20 phút. Bỏ hỗn hợp ra, nặn thành các viên nhỏ vừa ăn. Cho các viên thịt vào chiên tới khi vàng đều. Làm sốt cam ngọt: Chuẩn bị một chảo khác, cho mứt cam, tương ớt, nước sốt cà chua, dứa và nước vào đun nhỏ lửa cho đến khi sốt sôi lăn tăn. Hạ nhỏ lửa tới mức thấp nhất. Tiếp tục cho thịt viên vào và đảo đều cho tới khi gia vị ngấm đều. Sốt cam không chỉ giúp thịt gà đậm đà, mà còn ngon mềm mọng nước. Ảnh: Internet

Orange Chicken Balls:This is a strange dish for many people but will be attractive from the first time you enjoy it with rich chicken mixed in a flavorful orange sauce.

Processing:Finely chop the onion. Add the minced chicken, onion, breadcrumbs, cheese, eggs, parsley, basil, minced garlic, salt and black pepper to the bowl and stir well. Cover the bowl with plastic wrap and place in the refrigerator for 20 minutes. Remove the mixture, shape into balls and fry until golden brown. Make the sweet orange sauce: Add the orange jam, chili sauce, tomato sauce, pineapple and water and simmer until the sauce boils. Reduce the heat to the lowest setting. Continue adding the meatballs and stir well until the spices are absorbed. The orange sauce not only makes the chicken rich in flavor, but also makes it soft and juicy. Photo: Internet

Pear Flower

(Synthetic)

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Enjoy 5 delicious dishes made from oranges
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO