Pork is rampant on the sidewalks.

DNUM_CFZAIZCABH 10:44

(Baonghean.vn) - Currently in Vinh City, fresh food is being sold by people along the streets, not only spoiling the urban beauty, but also not ensuring food hygiene and safety, affecting people's health.

Hiện nay, thực phẩm bẩn tràn lan khiến cho nhiều người dân tự hình thành thói quan và tâm lý tìm mua các sản phẩm từ quê; cứ cái gì sản xuất, hay mang từ quê ra bán nhỏ lẻ thì mặc nhiên nó là
Nowadays, dirty food is rampant, causing many people to form the habit and mentality of buying products from their hometowns; anything produced or brought from their hometowns to be sold in small retail stores is automatically considered "clean goods". Photo: Phuong Thuy
Nắm bắt nhu cầu người tiêu dùng, hiện có nhiều người dân đưa hàng thực phẩm tươi sống từ các miền quê đưa xuống thành phố Vinh để bán. Gian hàng “thực phẩm quê” đơn giản có khi chỉ là tấm bạt, ni lông… với dăm bảy cân thịt lợn, thịt bê, thịt trâu, bò được trải lên một góc nào đó của vỉa hè. Ảnh: Phương Thúy
Grasping consumer demand, many people are now bringing fresh food from the countryside to Vinh city to sell. A simple “country food” stall is sometimes just a tarp, plastic… with a few kilos of pork, veal, buffalo, and beef spread out on a corner of the sidewalk. Photo: Phuong Thuy
Thực phẩm bẩn tràn lan khiến cho nhiều người tự hình thành thói quen và tâm lý tìm mua các sản phẩm từ
Ms. Nguyen Thi Loan in Hung Dung Ward - Vinh City shared: "I often buy pork from an acquaintance who brings it down from Ky Son to sell. Hearing the advertisement that the pork is clean, I really trust it. Many days I have to ask for it to be available." Photo: Phuong Thuy
Hầu như người dân chỉ quen với việc tiện lợi khi mua thức ăn và nhận biết thực phẩm qua cảm tính, cũng như sự tin tưởng của người bán mà không quan tâm đến vấn đề vệ sinh an toàn thực phẩm. Đây cũng là một trong những lý do khiến thịt vỉa hè được nhiều người ưa chuộng. Ảnh: Phương Thúy
Most people are only familiar with the convenience of buying food and recognizing food through their senses, as well as the trust of the seller, without paying attention to food hygiene and safety issues. These pieces of meat do not have veterinary certification. Photo: Phuong Thuy
Phong trào “thịt xuống đường” này gây cũng khó khăn đến hoạt động kinh doanh thực phẩm tươi sống của các tiểu thương ở chợ truyền thống. Bà Nguyễn Thị Lan, tiểu thương chợ Hưng Dũng cho hay:
This "meat on the street" movement also causes difficulties for fresh food businesses of small traders in traditional markets. Ms. Nguyen Thi Lan, a small trader at Hung Dung market, said: "The number of street meat stalls is increasing, causing the number of customers in the market to decrease significantly. For each kilogram of pork sold, we only earn 15,000 - 20,000 VND while having to pay many types of taxes and fees. This is really unfair competition." Photo: Phuong Thuy
Theo quan sát, vào buổi sáng tại các tuyến đường như Lê Viết Thuật, Phạm Hồng Thái, Nguyễn Sỹ Sách, Ngô Đức Kế... sẽ dễ dàng bắt gặp nhiều điểm bán hàng thịt gia súc trên vỉa hè, lề đường. Ảnh: Phương Thúy

In the morning, on streets such as Le Viet Thuat, Pham Hong Thai, Nguyen Sy Sach, Ngo Duc Ke... (Vinh city), it is easy to see many places selling livestock meat on the sidewalks and roadsides. Photo: Phuong Thuy

Phuong Thuy

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Pork is rampant on the sidewalks.
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO