10 Irresistible Cakes for Christmas

December 20, 2017 08:12

(Baonghean.vn) - Christmas is a warm family reunion party for Christians. On this day, they will enjoy traditional dishes and enjoy a sweet, happy Christmas party together. Below are some indispensable cakes on the Christmas party table of countries around the world.

Đức: Bánh Stollen, tên đầy đủ là Christollen, là bánh tráng miệng kết hợp hoa quả khô với bột hạnh nhân. Món bánh đặc trưng của Đức có lịch sử lâu đời từ thế kỉ 14. Ảnh: Eugène Bochkarev.
Virtue:Stollen, whose full name is Christollen, is a dessert that combines dried fruit with almond paste. This typical German cake has a long history dating back to the 14th century. Photo: Internet
Bánh Sachertorte gắn liền với tên tuổi đầu bếp bánh ngọt người Áo Franz Sacher từ năm 1832 khi ông mới chỉ 16 tuổi. Bánh gateaux socola với lớp mứt mơ dẻo mịn và phủ đầy kem socola trở thành biểu tượng ẩm thực Áo và đặc biệt được thưởng thức vào Giáng sinh. Ảnh: cokemomo.
Shirt:The Sachertorte is associated with the name of Austrian pastry chef Franz Sacher since 1832 when he was only 16 years old. The chocolate gateaux with a layer of smooth apricot jam and covered with chocolate cream has become a symbol of Austrian cuisine and is especially enjoyed at Christmas. Photo: cokemomo.
Giáng sinh ở Phần Lan chắc chắn phải có Porkkanalaatikko. Món ăn này là công thức truyền thống của Phần Lan gồm gạo, sữa và cà rốt. Ảnh: Alesksander Mychko.
Finland:Christmas in Finland is definitely about Porkkanalaatikko. This dish is a traditional Finnish recipe of rice, milk and carrots. Photo: Alesksander Mychko.
Người Hungary không thể ăn mừng Giáng sinh mà không có bánh Beigli làm từ hạt poppy. Mỗi gia đình Hungary đều tự hào vì có công thức làm bánh tốt nhất thế giới. Ảnh: mdorottya.
Hungary:Hungarians cannot celebrate Christmas without Beigli, a cake made from poppy seeds. Every Hungarian family prides itself on having the best recipe in the world. Photo: mdorottya.
Ethiopia: Ở Ethiopia, lễ Giáng sinh được tổ chức vào ngày 7/1 hàng năm để tưởng niệm sự ra đời của chúa Giêsu. Trước khi ngày lễ diễn ra, người Ethiopia sẽ trải qua 40 ngày ăn chay - chỉ ăn duy nhất một bữa ăn thuần chay một ngày. Sau bốn mươi ngày, khi tham dự các buổi lễ của nhà thờ xong, người Ethiopia sẽ cùng nhau thưởng thức bữa tiệc Doro Wat on Injera - một món hầm gà cay được yêu thích tại đất nước này. Món ăn được phục vụ theo phong cách gia đình, với bánh injera, bánh mì dẹt xốp cùng với các loại nước sốt.
Ethiopia:In Ethiopia, Christmas is celebrated on January 7 every year to commemorate the birth of Jesus. Before the holiday, Ethiopians will undergo 40 days of fasting - eating only one vegan meal a day. After the forty days, after attending church services, Ethiopians will enjoy a Doro Wat on Injera party - a spicy chicken stew that is popular in this country. The dish is served family style, with injera, a spongy flatbread, and various sauces. In the photo: Injera. Photo: Internet
Australia: Mặc dù thời tiết nắng nóng hơn nhưng người Australia vẫn thích dùng bữa theo kiểu Anh truyền thống. Nhưng bữa tiệc thịt nướng thường hay được tổ chức ngoài trời và đôi khi người ta vẫn thêm vài con tôm vào thực đơn. Món tráng miệng phổ biến là bánh Pavlova được phục vụ song song với bánh pudding. Và thay vì nhét đồng xu thì người ta nhét thỏi vàng. Trong ảnh: Bánh Pavlova. Ảnh: Internet
Australia:Despite the hotter weather, Australians still enjoy traditional British meals. But barbecues are often held outdoors and sometimes prawns are added to the menu. A popular dessert is Pavlova, served alongside pudding. And instead of coins, gold bars are inserted. Pictured: Pavlova. Photo: Internet

Tại châu Mỹ, Giáng sinh được coi là dịp phát đạt cho ngành kinh doanh gia vị. Vào đêm Giáng sinh, người Mexico cho nhiều gia vị vào các món hầm và món cá truyền thống, với bánh tamales cay (bánh ngọt bột ngô) và bánh rán ngọt gọi là buñuelos. Người Peru dùng nhiều gia vị cho món gà tây của họ uống kèm với rất nhiều sô cô la nóng. Họ tổ chức những lễ hội gọi là chocolatadas, nơi người dân nghèo tại địa phương được đến đó để tha hồ ăn uống bánh kẹo và vui chơi.

In America:Christmas is a boom time for the spice trade. On Christmas Eve, Mexicans add a lot of spices to traditional stews and fish dishes, with spicy tamales (cornmeal pastries) and sweet doughnuts called buñuelos. Peruvians add a lot of spices to their turkey and drink a lot of hot chocolate. They hold festivals called chocolatadas, where poor locals go to eat sweets and have fun. Pictured: Mexican tamales with a lot of spices. Photo: Internet
Ở Costa Rica , bánh tamales là một món ăn được yêu thích vào dịp lễ Giáng sinh. Giống như món quà Giáng sinh ngọt ngào, tamales được gói trong lá chuối với đầy ắp nhân thịt và rau. Trong suốt dịp lễ, người Costa Rica sẽ tụ tập lại và cùng nhau làm tamales để tặng cho gia đình và bạn bè. Thay vì các lọai bánh trái cây, những chiếc bánh tamales tự làm được xem là một món quà có ý nghĩa hơn rất nhiều. Ảnh: Internet
Costa Rica:Tamales are a popular Christmas treat. Like a sweet Christmas present, tamales are wrapped in banana leaves and filled with meat and vegetables. During the holiday, Costa Ricans gather together and make tamales to give to family and friends. Instead of fruit cakes, homemade tamales are considered a much more meaningful gift. Photo: Internet
Bibingka là bánh gạo nấu chín với sữa hoặc kem dừa bọc trong lá chuối. Đây là món ăn Giáng sinh truyền thống ở Philippines hay cho những buổi tụ họp đông đủ gia đình. Ảnh: Kim Namhwi.
Philippines:Bibingka is rice cake cooked with milk or coconut cream wrapped in banana leaves. It is a traditional Filipino Christmas dish or a favorite for family gatherings. Photo: Kim Namhwi.

Nhật Bản: Mont Blanc là tên một loại bánh xuất xứ từ Pháp, rất phổ biến ở Nhật Bản trong những dịp lễ Tết, Giáng Sinh. Tên bánh được bắt nguồn từ tên một ngọn núi cao nhất thuộc dãy núi An-pơ (Mont Blanc = White Mountain). Bánh được làm từ hạt dẻ thượng hạng nguyên chất nhập từ Pháp, phun thành hình sợi vắt ngang, hình dáng như ngọn núi phủ tuyết trắng làm nên đặc trưng không thể lẫn của món bánh này. Bên trong là hạt hạnh nhân và kem phô mai. Ảnh: Internet

Japan:Mont Blanc is the name of a cake originating from France, very popular in Japan during the New Year and Christmas holidays. The name of the cake comes from the name of the highest mountain in the Alps (Mont Blanc = White Mountain). The cake is made from pure premium chestnuts imported from France, sprayed into a horizontal thread shape, shaped like a snow-capped mountain, creating the unmistakable characteristic of this cake. Inside are almonds and cream cheese. Photo: Internet

Pear Flower

(Synthetic)

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
10 Irresistible Cakes for Christmas
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO