Warm, bustling atmosphere of Tet preparation in Truong Sa

January 28, 2014 21:13

(Baonghean.vn) - Although the atmosphere at the end of the year is somewhat quieter than on the mainland, the atmosphere of Tet preparations in Truong Sa is not less spring-like. There are still peach blossoms, apricot blossoms, green Chung cakes, pickled onions and red parallel sentences. All create a cozy Vietnamese atmosphere in the middle of the ocean.Photo series taken by Nghe An Newspaper reporter in Truong Sa.

Bộ đội trang trí cành mai
Soldiers decorate apricot branches
Mâm ngũ quả rất đặc trưng của bộ đội Trường Sa với quả bàng vuông và quả tra
The tray of five fruits is very typical of Truong Sa soldiers with square almonds and tra fruits.
Bộ đội làm báo tường số Xuân Giáp Ngọ
Soldiers make wall newspaper for Spring issue of Giap Ngo
Mổ lợn làm bánh chưng
Slaughter a pig to make banh chung
Và không quên dành phần thịt ngon nhất làm quà cho nhân dân trên đảo
And do not forget to save the best meat as a gift for the islanders.
Và chuẩn bị nếp nấu bánh chưng, bánh tét
Busy preparing sticky rice to cook banh chung and banh tet
Bộ đội và nhân dân quây quần bên nhau gói bánh chưng, bánh tét bàng lá bàng vuông
Soldiers and people gathered together to wrap banh chung and banh tet from square banyan leaves.
Đêm đến mọi người quây quần bên nhau nấu bánh
At night everyone gathered together to cook cakes.

Thanh Duy - Dao Tuan

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Warm, bustling atmosphere of Tet preparation in Truong Sa
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO