How to make 6 delicious and unique dishes from bean sprouts

DNUM_CDZBBZCABH 18:22

(Baonghean.vn) - Sprouts are easy to digest, rich in vitamins, organic minerals, amino acids, proteins, beneficial enzymes, and phytochemicals, because these substances are necessary for newly sprouted plants to grow. They are a type of vegetable that housewives are choosing to provide a source of clean vegetables for their families. Here are 6 delicious dishes made from sprouts:

» Secrets to growing sprouts safely and effectively

Gỏi rau mầm thịt bò: Gỏi rau mầm trộn thịt bò vô cùng hấp dẫn ngay tại nhà. Nguyên liệu gồm có: rau mầm, thịt bò, hành củ, tỏi, đậu phộng, ớt, giấm ăn, đường, dầu mè. Cách chế biến: Rau mầm rửa sạch để ráo. Cà rốt bào sợi, ngâm nước muối pha loãng cùng 1 muỗng giấm trong 30 phút. Hành củ thái lát, phi vàng rồi để ráo mỡ. Thịt bò cắt miếng, ướp tiêu, hạt nêm, dầu mè cho mềm thịt. Sau khi thịt bò ngấm gia vị, xào cho chín tới. Cho tất cả nguyên liệu rau mầm, cà rốt vào âu trộn đều sau đó cho thịt bò vào cùng gia vị vừa ăn rồi trộn đều cho các nguyên liệu thấm gia vị. Gắp gỏi bò rau mầm ra dĩa rồi rắc hành phi và lạc rang lên là thưởng thức được.
Beef bean sprout salad:Bean sprout salad mixed with beef is extremely attractive right at home. Ingredients include: bean sprouts, beef, onion, garlic, peanuts, chili, vinegar, sugar, sesame oil.How to prepare:Wash and drain the bean sprouts. Shred the carrots, soak in diluted salt water with 1 tablespoon of vinegar for 30 minutes. Slice the onions, fry until golden brown and drain the fat. Cut the beef into pieces, season with pepper, seasoning powder, and sesame oil to soften the meat. After the beef has absorbed the spices, stir-fry until cooked. Put all the bean sprouts and carrots in a bowl, mix well, then add the beef and season to taste and mix well to let the ingredients absorb the spices. Take the bean sprout beef salad out onto a plate, sprinkle with fried onions and roasted peanuts and enjoy.
Cá cuộn rau mầm củ cải: Với nguyên liệu: rau mầm củ cải trắng/đỏ, cà rốt, cá lóc, bông hẹ, gừng, nước mắm, đường, nước cốt chanh tỏi, ớt, tương ớt. Cách chế biến: Gọt vỏ cà rốt, cắt que dài, luộc chín. Cắt phi-lê cá thành miếng dài. Đun sôi nước, cho vào một miếng gừng đập giập và 1 thìa cà phê bột nêm, cho cá vào luộc vừa chín, vớt ra, để ráo. Rửa sạch bông hẹ, chần sơ. Làm nước sốt với nước mắm, đường, chanh, tỏi xay, ớt xay, 1 thìa súp tương ớt. Rửa sạch rau mầm, để ráo. Xếp 1 miếng cá, 1 miếng cà rốt, 1 nhúm rau mầm, rồi dùng bông hẹ buộc lại để thưởng thức.
Fish rolls with radish sprouts:Ingredients: white/red radish sprouts, carrots, snakehead fish, chives, ginger, fish sauce, sugar, lemon juice, garlic, chili, chili sauce.How to prepare:Peel the carrots, cut into long sticks, boil until cooked. Cut the fish fillets into long pieces. Boil water, add a piece of crushed ginger and 1 teaspoon of seasoning powder, boil the fish until cooked, remove and drain. Wash the chives, blanch briefly. Make the sauce with fish sauce, sugar, lemon, minced garlic, ground chili, 1 tablespoon of chili sauce. Wash the bean sprouts, drain. Arrange 1 piece of fish, 1 piece of carrot, 1 handful of bean sprouts, then tie with chives to enjoy.
Salad nấm trứng cua rau mầm: Nguyên liệu của món ăn gồm trứng cua, hấp chín; nấm kim châm tước thành chùm nhỏ trụng sơ qua nước sôi; rau mầm rửa sạch để ráo nước, cà chua. Ngoài ra, bạn cần nửa củ hành tây thái lát mỏng, dầu trộn salad, dấm đỏ, đường, hạt tiêu, muối. Cách chế biến: Nấm kim châm cho vào chảo xào sơ, nêm chút muối, múc ra để nguội. Bạn bỏ trứng cua, nấm, rau mầm, hành tây vào tô trộn salad. Kế đến, rộn dầu, dấm, đường chút muối chút tiêu đều trong một cái chén, rưới đều lên phần rau và trứng cua, trộn nhẹ tay. Cuối cùng, bạn bày salad ra đĩa, trang trí bằng trái cà chua xung quanh.
Crab egg mushroom and bean sprout salad:The ingredients of the dish include crab eggs, steamed; enoki mushrooms, sliced ​​into small bunches, blanched in boiling water; bean sprouts washed and drained, tomatoes. In addition, you need half an onion, thinly sliced, salad oil, red vinegar, sugar, pepper, salt.How to prepare:Put enoki mushrooms in a pan and stir-fry, season with a little salt, scoop out and let cool. Put crab eggs, mushrooms, bean sprouts, and onions in a salad bowl. Next, mix oil, vinegar, sugar, a little salt, and pepper in a bowl, drizzle over the vegetables and crab eggs, and mix gently. Finally, arrange the salad on a plate and decorate with tomatoes.
Nộm rau mầm chua ngọt: Chỉ với rau mầm, trứng gà hoặc vịt, gia vị, giấm ăn, đường, vừng rang, ớt. Cách chế biến: Tách lòng đỏ và lòng trắng trứng để riêng, đánh bông lên với một xíu gia vị rồi tráng thật mỏng rồi thái trứng thành từng sợi nhỏ. Cuối cùng, rau mầm rửa sạch, để ráo bỏ vào bát to, đổ trứng vào, sau đó thêm giấm, đường, gia vị vào trộn đều. Rắc thêm vừng cho thơm nữa là có thể thưởng thức.
Sweet and sour bean sprout salad:With only bean sprouts, chicken or duck eggs, spices, vinegar, sugar, roasted sesame, chili.How to prepare:Separate the egg yolks and whites, beat them with a little seasoning, spread them thinly, and then slice the eggs into thin strips. Finally, wash the bean sprouts, drain them, put them in a large bowl, pour in the eggs, then add vinegar, sugar, and seasonings and mix well. Sprinkle with sesame seeds for fragrance and enjoy.
Súp tôm rau mầm: Nguyên liệu gồm có rau mầm, tôm, nước dùng gà, hạt nêm, cà-rốt, dầu vừng, tiêu, bột ngô. Cách chế biến: Rửa sạch tôm, để ráo, rồi cho vào nồi luộc vừa chín, vớt ra, để hơi nguội, bóc vỏ, bỏ đầu đuôi, thái hạt lựu. Cà-rốt thái hạt lựu. Rau mầm rửa sạch, để ráo, cắt thành khúc ngắn. Đun nước dùng gà, cho cà-rốt vào nấu vừa chín. Tiếp đến cho tôm vào. Nêm hạt nêm cho vừa ăn. Hòa tan bột ngô với ít nước, từ từ rưới vào súp cho đến khi súp có độ sánh vừa. Tắt bếp, cho rau mầm, ít dầu vừng vào đảo đều, nhưng không khuấy mạnh tay (Không nên nấu rau mầm lâu vì rau sẽ mất độ giòn ngon).
Shrimp and bean sprout soup:Ingredients include bean sprouts, shrimp, chicken broth, seasoning powder, carrots, sesame oil, pepper, cornstarch.How to prepare:Wash the shrimp, drain, then put in a pot to boil until cooked, remove, let cool slightly, peel, remove the head and tail, dice. Dice the carrots. Wash the bean sprouts, drain, cut into short pieces. Boil the chicken broth, add the carrots and cook until cooked. Next, add the shrimp. Season to taste. Dissolve the cornstarch with a little water, slowly pour into the soup until the soup has the right consistency. Turn off the stove, add the bean sprouts, a little sesame oil and stir well, but do not stir vigorously (Do not cook bean sprouts for too long because they will lose their crunchy taste).
Sò điệp xào rau mầm: Nguyên liệu gồm rau mầm, cồi sò điệp, cà-rốt, hành tỏi, hạt nêm, muối, đường, nước tương, dầu ăn. Cách chế biến: Cải mầm rửa sạch với nước muối pha loãng, để ráo. Cà-rốt thái sợi. Phi thơm hành tỏi băm với 1/2 thìa súp dầu ăn, cho cồi sò điệp và cà-rốt vào xào. Nêm hạt nêm, đường, muối. Xào nhanh tay trên lửa lớn, cho tiếp rau mầm vào đảo đều, tắt bếp. Để cải mầm giữ được độ giòn, bạn không nên xào lâu. Dọn kèm với nước tương.
Scallops stir-fried with bean sprouts:Ingredients include bean sprouts, scallops, carrots, onions, garlic, seasoning powder, salt, sugar, soy sauce, cooking oil.How to prepare:Wash the bean sprouts with diluted salt water, drain. Slice the carrots. Saute minced onion and garlic with 1/2 tablespoon of cooking oil, add scallops and carrots. Season with seasoning powder, sugar, salt. Stir-fry quickly over high heat, add bean sprouts, stir well, turn off the heat. To keep the bean sprouts crispy, do not stir-fry for too long. Serve with soy sauce.

Pear Flower

(Synthetic)

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
How to make 6 delicious and unique dishes from bean sprouts
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO