How to warm your body on cold days with 7 spices in the kitchen

Pear Flower January 11, 2018 19:30

(Baonghean.vn) - In addition to clothes and room heating devices, housewives can help their family members have a less cold winter by adding commonly used spices.

Tỏi: Không những có tác dụng giảm lượng cholesterol trong cơ thể mà còn là loại gia vị tạo ra nhiệt lượng. Vitamin B2 có trong tỏi chứa axit flavin monucleotide và axit flavin dinucleotide, là những chất xúc tác không thể thiếu trong quá trình trao đổi protein. Mùa đông là khoảng thời gian mọi người hay mắc bệnh viêm cuống phổi, bệnh hen. Cho một vài lát tỏi giã nhỏ vào canh và các món xào có thể giúp sản sinh một lượng nhiệt đáng kể cho cơ thể. Ảnh: Internet
Garlic:Not only does it reduce cholesterol in the body, it is also a spice that generates heat. Vitamin B2 in garlic contains flavin mononucleotide and flavin dinucleotide acids, which are indispensable catalysts in protein metabolism. Winter is the time when people often suffer from bronchitis and asthma. Adding a few crushed garlic slices to soups and stir-fries can help generate a significant amount of heat for the body. Photo: Internet

Gừng: Với vị cay đặc trưng, gừng có thể chữa cảm mạo phong hàn. Trong các món hải sản hay bữa ăn hằng ngày, nên cho thêm một lát gừng mỏng để tránh dị ứng, đồng thời giúp thân nhiệt nóng lên. Ảnh: Internet
Ginger:With its characteristic spicy taste, ginger can cure colds. In seafood dishes or daily meals, you should add a thin slice of ginger to avoid allergies and help warm up the body temperature. Photo: Internet

Ớt: Là một loại gia vị không thể thiếu để làm nóng cơ thể mỗi khi cần thiết. Ăn một miếng ớt nhỏ trong những ngày mùa đông buốt giá cũng có thể làm bạn “phát nóng”. Tuy nhiên, nên kết hợp với các loại thức ăn khác để có kết quả tốt nhất, bởi nếu không ăn đúng cách, ớt có thể gây ra hậu quả khó lường. Ảnh: Internet
Chilli:It is an indispensable spice to warm up the body whenever needed. Eating a small piece of chili on a cold winter day can also make you "hot". However, it should be combined with other foods for the best results, because if not eaten properly, chili can cause unpredictable consequences. Photo: Internet

Nghệ: Có tác dụng diệt khuẩn, kháng nấm và làm giảm lượng cholestrerol trong máu, ăn nghệ tươi bổ sung chất cay, chất béo, giúp cơ thể tỏa nhiệt nhanh chóng. Ảnh: Internet
Turmeric:It has antibacterial and antifungal effects and reduces cholesterol levels in the blood. Eating fresh turmeric adds spicy and fatty substances, helping the body to release heat quickly. Photo: Internet

Tiêu: Có tính nóng, giúp ủ ấm cơ thể, được cho vào các món ăn, đặc biệt là các món có mùi tanh. Độ hăng cay càng nhiều, độ ấm càng cao. Tuy nhiên, đây là thực phẩm có độ cay ảnh hưởng dạ dày nên dùng ở mức vừa phải. Đặc biệt tiêu hữu ích với người bị bệnh hen nhất là khi trở trời. Chính vì tính cay nóng tốt nên chúng ta nên chú ý đến liều lượng sử dụng. Đặc biệt dùng cho những người bệnh về dạ giày. Ảnh: Internet
Pepper:It is hot, helps to warm the body, and is added to dishes, especially those with a fishy smell. The more spicy it is, the warmer it is. However, this is a spicy food that affects the stomach, so it should be used in moderation. Pepper is especially useful for people with asthma, especially when the weather changes. Because of its good hotness, we should pay attention to the dosage. Especially for people with stomach problems. Photo: Internet

Quế: Là loại gia vị dễ sử dụng và thơm ngon. Hằng ngày chỉ cần cho thêm ½ thìa bột quế vào cốc cà phê và trà, cơ thể bạn không những tránh bị lão hóa mà còn điều chỉnh được lượng đường trong máu, đặc biệt là cholestrerol. Việc bổ sung quế vào thức ăn hằng ngày cung cấp cho bạn năng lượng, giúp cơ thể tỏa nhiệt và giữ ấm. Ngoài ra. quế có vị ngọt để cho vào lẩu, nước dùng để tăng thêm hương vị. Ảnh: Internet
Cinnamon:It is an easy-to-use and delicious spice. Just add ½ teaspoon of cinnamon powder to your coffee and tea every day, your body will not only avoid aging but also regulate blood sugar levels, especially cholesterol. Adding cinnamon to your daily diet will give you energy, help your body radiate heat and keep warm. In addition, cinnamon has a sweet taste to add to hot pot and broth to enhance flavor. Photo: Internet

Mật ong: Chứa nhiều vitamin và khoáng chất, mật ong được biết đến như một công thức vàng trong việc làm đẹp hơn là việc giữ ấm cho cơ thể. Vì thế, chỉ cần một thìa mật ong vào trà hoặc cà phê, bạn sẽ cảm thấy ấm hẳn lên. Ảnh: Internet
Honey:Containing many vitamins and minerals, honey is known as a golden formula for beauty rather than keeping the body warm. Therefore, just a spoonful of honey in tea or coffee, you will feel warm. Photo: Internet

5 bệnh cần cảnh giác trong những ngày lạnh

5 diseases to watch out for on cold days

(Baonghean.vn) - Cold weather is the time when the body's immune system is weakened, and the dryness makes the body susceptible to water evaporation. One of the organs that evaporates the most water is the nose, throat, mouth and respiratory tract. Therefore, during the cold season, we need to pay attention to the following five diseases.

According to Synthesis
Copy Link

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
How to warm your body on cold days with 7 spices in the kitchen
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO