Lose weight effectively with 8 delicious dishes from asparagus

DNUM_DBZBAZCABH 10:01

(Baonghean.vn) -Asparagus is a rich source of fiber and vitamins, and is one of the foods that helps you lose weight safely and healthily.Below are ways to prepare delicious dishes from asparagus for your reference.

» Vinh City farmers grow asparagus using Israeli technology

Măng tây là loại thực phẩm có lợi ích rất lớn đối với sức khỏe, cung cấp rất nhiều chất dinh dưỡng. Đó là nguồn chất xơ và vitamin rất dồi dào. Ngoài ra, trong măng tây còn chứa rất nhiều chất chống ô xi hóa, những chất rất dễ mất đi trong quá trình chế biến. Vì vậy, chế biến salad măng tây là cách rất phù hợp đối với măng tây. Đây là món salad đơn giản và nhanh chóng, được làm từ măng tây tươi cắt khúc và tôm, trộn với một vài loại gia vị như dầu ô liu, tỏi, cần tây và nước cốt chanh.
Asparagus Salad:Asparagus is a food with great health benefits, providing a lot of nutrients. It is a rich source of fiber and vitamins. In addition, asparagus also contains a lot of antioxidants, substances that are easily lost during processing. Therefore, making asparagus salad is a very suitable way for asparagus. This is a simple and quick salad, made from fresh asparagus and shrimp, mixed with a few spices such as olive oil, garlic, celery and lemon juice. Photo: Internet
Súp măng tây, bắp non: măng tây thái và rửa sạch, ngô non thái miếng vừa ăn. Cho măng tây, ngô, thịt cua vào cùng, đảo nhanh tay, đổ nước dùng, gia vị vào và đun sôi. Trứng đập đổ từ từ vào nồi và khuấy nhanh cho tan đều, đổ nhẹ nhàng hỗn hợp tinh bột ngô hòa tan với ít nước vào nồi và khuấy đều. Đun sôi cho đến khi món ăn hơi sánh là được. Ăn nóng. Ảnh: Internet
Asparagus and baby corn soup:Slice and wash the asparagus, cut the baby corn into bite-sized pieces. Add the asparagus, corn, and crab meat, stir quickly, add the broth and spices and bring to a boil. Crack the eggs slowly into the pot and stir quickly until dissolved, gently pour the cornstarch mixture dissolved in a little water into the pot and stir well. Boil until the dish is slightly thick. Serve hot. Photo: Internet
Măng tây nướng bơ tỏi: Một cách đơn giản để biến tấu cho món măng tây giòn ngon và bổ dưỡng.  Với 0,5 kg măng tây, ngắt bỏ gốc già; 2 muỗng canh bơ đun nóng chảy; 3 tép tỏi, thái lát mỏng; chút muối hãy làm nóng lò trước ở 220 độ C. Xếp măng tây vào khay, rưới bơ, thêm chút muối rắc đều và xếp tỏi lên trên. Nướng măng tây trong 12 phút là có thể lấy ngay ra khỏi lò, dùng nóng.
Grilled Asparagus with Garlic Butter:A simple way to make asparagus crispy, delicious and nutritious. With 0.5 kg of asparagus, remove the old roots; 2 tablespoons of melted butter; 3 cloves of garlic, thinly sliced; a little salt. Preheat the oven to 220 degrees Celsius. Arrange the asparagus on a tray, drizzle with butter, add a little salt, sprinkle evenly and arrange the garlic on top. Bake the asparagus for 12 minutes and you can take it out of the oven immediately, serve hot. Photo: Internet
Măng tây xào thịt bò: Thêm một món xào ngon lạ miệng, dễ chế biến dành cho bạn mà không hề tốn nhiều thời gian. Măng tây đem chần qua nước sôi, vớt ra để ráo nước. Phi thơm chỗ tỏi còn lại, cho thịt bò vào xào. Khi thịt bò chín, cho măng tây vào. Một nguyên liệu không thể bỏ qua là bột bắp, bạn cho ra bát và hòa với một chút nước, sau đó vừa đảo vừa cho từ từ bột bắp vào chảo măng tây, đảo chừng 3, 4 lượt rồi tắt bếp. Trước khi tắt bếp bạn cho thêm chút tiêu để món ăn thêm dậy hương vị nhé. Ảnh: Internet
Asparagus stir-fried with beef:Another delicious stir-fry dish that is easy to prepare and doesn't take much time. Blanch the asparagus in boiling water, remove and drain. Saute the remaining garlic, add the beef and stir-fry. When the beef is cooked, add the asparagus. An indispensable ingredient is cornstarch. Put it in a bowl and mix with a little water, then stir-fry and slowly add the cornstarch to the asparagus pan, stir-fry about 3 or 4 times and then turn off the stove. Before turning off the stove, add a little pepper to make the dish more flavorful. Photo: Internet
Thịt ba chỉ xông khói quấn măng tây. Măng tây rửa sạch, bỏ phần rễ cứng, luộc sơ với chút muối. Thịt ba rọi xông khói cắt làm đôi. Trải miếng thịt xông khói ra đĩa, rắc muối tiêu vào, đặt một phần măng tây đã luộc sơ vào, cuộn miếng thịt quanh phần măng tây. Cho bơ vào chảo, cho thịt đã cuốn măng vào rán đến khi thịt xông khói xém cạnh thì nêm xì dầu cho vừa ăn là được. Ảnh: Internet
Bacon wrapped asparagus:Wash the asparagus, remove the hard roots, boil with a little salt. Cut the bacon in half. Spread the bacon on a plate, sprinkle salt and pepper on it, place a portion of the boiled asparagus on it, roll the meat around the asparagus. Add butter to the pan, add the meat wrapped in the asparagus and fry until the bacon is browned, then season with soy sauce to taste. Photo: Internet
Măng tây trộn dầu mè. Măng tây rửa sạch cắt bỏ phần cứng, cắt thành đoạn dài 4cm, cho vào trong nước sôi luộc 2 phút vớt ra để ráo. Măng tây cùng với gia vị trộn đều với nhau. Món ăn này rất dễ làm, tươi ngon và hầu như không phải thông qua công đoạn xào nấu với dầu mỡ, vì vậy đảm bảo được trọn vẹn nguồn dinh dưỡng quý giá trong măng tây và cho món ăn có được độ giòn và mùi thơm hấp dẫn. Ảnh: Internet
Asparagus with sesame oil:Wash the asparagus, remove the hard part, cut into 4cm long pieces, put in boiling water and boil for 2 minutes, remove and drain. Mix the asparagus and spices together. This dish is very easy to make, fresh and delicious and almost does not need to be fried with oil, so it ensures the full source of valuable nutrients in the asparagus and gives the dish a crunchy texture and attractive aroma. Photo: Internet
Tôm xào măng tây: măng tây rửa sạch, cắt khúc dài 6 - 7cm, chẻ đôi. Cải thảo cắt miếng dài 6 - 7cm. Cà rốt cắt mỏng. Tỏi xắt lát mỏng. Cho tỏi vào phi thơm rồi thêm tôm vào xào nhanh tay đến khi tôm chín thì xúc ra đĩa, để riêng. Cho cà rốt vào xào, thêm ít nước cho cà rốt mềm và không bị cháy chảo. Sau đó trút măng tây vào xào sơ. Cuối cùng bạn cho cải thảo và tôm vào xào nhanh tay là được. Ảnh: Internet
Shrimp stir-fried with asparagus:Wash asparagus, cut into 6 - 7cm long pieces, split in half. Cut cabbage into 6 - 7cm long pieces. Thinly slice carrots. Thinly slice garlic. Saute garlic until fragrant, then add shrimp and stir-fry quickly until shrimp is cooked, then scoop onto a plate and set aside. Add carrots and stir-fry, add a little water to soften carrots and prevent the pan from burning. Then add asparagus and stir-fry briefly. Finally, add cabbage and shrimp and stir-fry quickly. Photo: Internet
Măng tây xào ngô nấm: măng tây, hạt ngô làm sạch, nấm đông cô rửa sạch, ngâm nước. Cho măng tây và nấm vào chần qua nước sôi. Băm tỏi nhỏ, phi thơm tỏi, cho ngô hạt vào chảo xào với dầu hào cho đến khi ngô gần chín thì cho nấm đông cô vào xào cùng. Sau đó cho măng tây vào xào nhanh là được. Ăn nóng. Ảnh: Internet
Asparagus stir-fried with corn and mushrooms:Clean asparagus, corn kernels, wash shiitake mushrooms, soak in water. Blanch asparagus and mushrooms in boiling water. Mince garlic, saute garlic, add corn kernels to pan and stir-fry with oyster sauce until corn is almost cooked, then add shiitake mushrooms and stir-fry together. Then add asparagus and stir-fry quickly. Serve hot. Photo: Internet

Pear Flower

(Synthetic)

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Lose weight effectively with 8 delicious dishes from asparagus
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO