A strange taste with Thai people's rau dun salad

DNUM_CGZAIZCABH 09:54

(Baonghean.vn) - The rich taste of rau dun, mixed with the sour and spicy taste of lemon and chili, is an unforgettable feeling when enjoying rau dun salad once.

of Thai people.

Rau dún mọc hoang ở các khe, suối có độ ẩm cao.
Rau dun grows wild in streams and creeks, where there is high humidity. Rau dun season is from June to October. Photo: BV
Những bó rau dún được hái về xanh rì, đẹp mắt.
Rau dun is related to fern, if you are not a native, it is easy to confuse them because they often grow together. However, if you have a sharp eye, you can distinguish them because Rau dun has thicker shoots, curved tips, and smooth green color. Photo: BV
Ảnh 5: Sau “Phắc chụt” đang được nhiều người ưa thích. Mỗi bó rau được bán với giá 5 ngàn đồng. Tại các chợ nhỏ vùng miền núi cao, mọi người sẽ dễ dàng tìm một bó rau “Phắc Cụt” để nấu một món ăn ngon cho gia đình.
Nowadays, Rau Dun is favored by many people because it is a clean vegetable. In the highland markets, each bunch of Rau Dun is usually sold for 5 thousand VND. Photo: BV
Sau khi hái về, thường được ngắt bớt phần già, rửa sạch để chế biến món ăn.
After picking and buying, the old parts of the watercress are usually removed and washed. Photo: BV
Ảnh 6: Để làm món nộm phải luộc qua cho chín, nước luộc rau thường đổ ngập rau để rau khi luộc qua vẫn còn màu xanh.Ảnh 7: Rau dún được luộc sôi khoảng 10 phút là rau đã chín.
In addition to stir-fried rau dun with garlic, stir-fried rau dun with sour bamboo shoot juice... rau dun salad is the most popular. To make the salad, first boil the vegetables, the water is usually poured over the vegetables so that after boiling, the vegetables retain their green color. After boiling for about 10 minutes, the rau dun is cooked. Photo: BV
Rau khi đã luộc chín trộn một số gia vị đơn giản như lạc, ớt, chanh….là đã có một món rau ngon, lạ miệng.
After boiling, drain the water spinach and mix it with crushed garlic, chili, lemon, MSG and white salt. Leave it for about 5 minutes to absorb the spices, then add crushed roasted peanuts and it is ready to eat. Photo: BV

Baby Vinh

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
A strange taste with Thai people's rau dun salad
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO