Deadly dangers from 5 street drinks that everyone loves

May 11, 2016 15:20

(Baonghean.vn) - Although popular with many people, the following foods and drinks pose many potential health threats due to unsanitary ingredients.

1. Sugarcane juice

Nước mía là một trong những loại đồ uống được rất nhiều người ưa chuộng trong mùa nóng nhưng rất dễ mất vệ sinh. Trên thực tế, bên trong những cốc nước mía tưởng như rất sạch sẽ, không hề có cặn hay bã mía này lại ẩn chứa rất nhiều mối nguy hại. Vệ sinh của chiếc máy ép và những cây mía được dùng để làm nước mía hầu hết đều không được đảm bảo.
Sugarcane juice is very popular during the hot season, but the processing steps are often unhygienic. In fact, the hygiene of the juicer and containers is hardly a concern.

2. Black jelly

 Món thạch này có thể dễ dàng được tìm thấy ở các khu chợ. Tuy nhiên, không ai kiểm định được mức độ vệ sinh trong khâu chế biến của món ăn này.
This jelly can be easily found in the markets. However, no one can verify the hygiene level in the preparation of this dish.

3. Lemon tea

Một vài năm gần đây, trà chanh là thức uống yêu thích của nhiều đối tượng, chưa từng giảm độ “hot” mà còn đặc biệt tăng nhiệt trong mùa hè. Vì tính siêu lợi nhuận của loại hình kinh doanh này mà nhiều người bán hàng đã sẵn sàng dùng những nguyên liệu chè vụn, chè rẻ tiền thậm chí cả… chất hóa học để giảm giá thành của trà chanh mà không nghĩ tới mối nguy to lớn dành cho người uống.
In recent years, lemon tea has become a favorite drink of many young people, especially in the summer. The super-profitability of this type of business comes from ingredients such as: broken tea, cheap tea, and even… chemicals that help reduce costs drastically.

4. Fruit smoothie

 Để che giấu mùi hoa quả hỏng, các chủ hàng không ngần ngại pha thêm nhiều vị sữa, siro hoặc trộn một vài loại hoa quả tươi vào thành phẩm.
There is no debate about the appeal and benefits (in theory) of fruit smoothies. What is worth mentioning is that sellers do not hesitate to use condensed milk and flavorings to hide the taste of... spoiled fruit.

5. Pearl milk tea:

Các cơ sở sản xuất trân châu thường sản xuất theo kiểu thủ công, nguyên liệu không được che đậy, trân châu thành phẩm phơi trên nền đất. Do nhu cầu ngày một phong phú của giới trẻ, các chủ quán còn nhập thêm các hương liệu không rõ nhãn mác và thuê các chủ sản xuất trân châu thêm vào thành phần làm trân châu như hương sâm dứa, hương nho, hương dâu...
Pearl production facilities often produce by hand, the ingredients are not covered, the finished pearls are dried on the ground. Due to the increasingly diverse needs of young people, shop owners also import unlabeled flavors and hire pearl producers to add ingredients to make pearls such as pineapple ginseng flavor, grape flavor, strawberry flavor...


Thanh Thuy

(Synthetic)

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Deadly dangers from 5 street drinks that everyone loves
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO