Parts of fish, shrimp, crab, snails, clams should not be eaten

Lam Tung - Le Hoa DNUM_BCZADZCABJ 11:45

(Baonghean.vn) - Seafood is rich in omega-3 fatty acids, eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). However, some parts below may contain toxins and should not be eaten.

- Ruột cá: Cá là loài ăn tạp chất. Những thức ăn này đi qua miệng và nằm lại trong ruột cá. Ngoài ra, ruột cá dễ nhiễm ký sinh trùng, trứng sán, trứng giun và giun xoắn. - Mật cá: là nơi cung cấp các men, enzim, đồng thời cũng chứa rất nhiều độc tố. Ăn mật cá con người có thể bị trúng độc, sốc nhiễm khuẩn, chảy máu cấp, thậm chí tử vong.

- Fish intestines:Fish are omnivores. These foods pass through the mouth and remain in the fish intestines. In addition, the fish intestines are susceptible to parasites, tapeworm eggs, worm eggs and roundworms.

- Fish bile:is a place that provides enzymes, and also contains a lot of toxins. Eating fish bile can cause poisoning, septic shock, acute bleeding, and even death.

- Đầu tôm: là nơi chứa bộ phận nội tạng: ruột, thức ăn, mang, cơ quan hô hấp, do đó tiềm ẩn nhiều vi khuẩn gây bệnh, ký sinh trùng; là bộ phận bị phân hủy đầu tiên khi tôm chết; có nguy cơ nhiễm khuẩn, độc chất cao nếu chưa được nấu chín. - Vỏ tôm: chỉ có chất kittin (một dạng polymer) tạo nên vỏ của loài giáp xác. Chất này ăn vào khó tiêu hóa.

- Shrimp head:is where the internal organs are located: intestines, food, gills, respiratory organs, so it is potentially home to many pathogenic bacteria and parasites; is the first part to decompose when the shrimp dies; has a high risk of bacterial and toxic contamination if not cooked.

- Shrimp shell:Only chitin (a polymer) makes up the shell of crustaceans. This substance is difficult to digest.

- Mang cua: Khi cua lên cạn, một lượng nước được lưu trữ trong mang giúp cua tiếp tục hô hấp. Do đó, những chất bẩn và vi khuẩn trong nước có thể bám lại ở mang cua. - Ruột cua: Trong ruột cua có chứa chất thải và độc tố, không nên ăn.

- Crab:When the crab comes up on land, some water is stored in the gills to help the crab continue to breathe. Therefore, dirt and bacteria in the water can stick to the crab's gills.

- Crab intestines:Crab intestines contain waste and toxins, should not be eaten.

- Ruột ốc: Bộ phận này nằm ở đuôi ốc, ở vòng xoay nhỏ nhất, chứa nhiều chất bẩn. - Não ốc: Đây là phần nằm ở đầu của con ốc có chứa các chất độc, dễ gây chóng mặt, ngộ độc thực phẩm nếu ăn số lượng nhiều.

- Snail intestines:This part is located at the tail of the screw, at the smallest rotation, and contains a lot of dirt.

- Snail brain:This is the part at the head of the snail that contains toxic substances, easily causing dizziness and food poisoning if eaten in large quantities.

Khi ăn bạn cần loại bỏ lớp màng mỏng bao quanh thịt sò, bởi đây là bộ phận chứa nhiều cát bẩn nhất của sò điệp. Ngoài ra, nên bỏ phần bao tử màu đen, đây chính là nội tạng của sò điệp.
When eating, you need to remove the thin membrane surrounding the scallop meat, because this is the part of the scallop that contains the most dirt and sand. In addition, you should remove the black stomach, which is the internal organs of the scallop.

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Parts of fish, shrimp, crab, snails, clams should not be eaten
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO