Deficiency of these 4 nutrients can easily cause dangerous cancer

Lam Tung - Ngoc Anh January 2, 2019 08:13

(Baonghean.vn) - Many people with diseases are now younger and younger, and cancer is no exception. In addition to genetic factors, gene mutations and environmental impacts, cancer has a rather close "relationship" with daily diet... The following groups of nutrients, if lacking, can lead to cancer.

 Thực phẩm giàu chất béo, nhiều calo rất dễ gây ra ung thư ruột kết sau khi tăng chất gây ung thư tích lũy... Do đó, ngoài việc tránh ăn quá nhiều các thực phẩm giàu năng lượng, cần ăn nhiều thực phẩm giàu chất xơ có trong rau xanh, trái cây, ngũ cốc thô,… để ngăn ngừa ung thư đại trực tràng.
Foods rich in fat and calories can easily cause colon cancer after increasing the accumulation of carcinogens... Therefore, in addition to avoiding eating too many energy-rich foods, it is necessary to eat more foods rich in fiber found in green vegetables, fruits, whole grains, etc. to prevent colon cancer.
Ngoài hút thuốc, hít phải khói bụi và các yếu tố khác trong cuộc sống, nếu cơ thể thiếu chất carotene có thể sẽ dẫn đến ung thư phổi. Đối với những người bị khó chịu ở phổi, viêm cần ăn nhiều thực phẩm giàu carotene để giúp cơ thể trao đổi chất hiệu quả, dễ dàng hơn. Chất carotene có nhiều trong cà rốt, đu đủ, rau bina, khoai lang…
In addition to smoking, inhaling dust and other factors in life, if the body lacks carotene, it can lead to lung cancer. For people with lung discomfort and inflammation, they need to eat foods rich in carotene to help the body metabolize more effectively and easily. Carotene is abundant in carrots, papaya, spinach, sweet potatoes, etc.
Lượng protein không đủ trong chế độ ăn uống hàng ngày có thể dẫn đến ung thư dạ dày. Đối với những bệnh nhân bị viêm dạ dày, khả năng miễn dịch thấp, có tiền sử gia đình mắc bệnh dạ dày, hãy chú ý ăn nhiều thực phẩm giàu protein như cá biển sâu, sò, đậu nành và trứng.
Insufficient protein in the daily diet can lead to stomach cancer. For patients with gastritis, low immunity, and a family history of stomach disease, pay attention to eating more protein-rich foods such as deep-sea fish, oysters, soybeans, and eggs.
Nghiên cứu y học chỉ ra rằng, các bệnh nhân ung thư vú có chung một đặc điểm là lượng vitamin D trong cơ thể rất thấp. Do đó, đối với phụ nữ không sinh con và phụ nữ đang trong thời kỳ mãn kinh, chế độ ăn nên bổ sung thịt bò, lòng đỏ trứng, cá, các loại đậu…;  cần thường xuyên ra nắng giúp cơ thể bổ sung vitamin D.
Medical research has shown that breast cancer patients have a common characteristic of very low levels of vitamin D in their bodies. Therefore, for women who have not given birth and women in menopause, their diet should include beef, egg yolks, fish, beans, etc.; they should regularly go out in the sun to help the body supplement vitamin D.

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Deficiency of these 4 nutrients can easily cause dangerous cancer
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO