5 hardest restaurants to get reservations at in the world

November 26, 2016 09:33

To be served, diners sometimes have to wait up to 3 years, or become guests of famous chefs. Some restaurants are even fully booked until 2025.

Damon Baehrel là nhà hàng nhỏ nằm dưới tầng hầm của đầu bếp trứ danh Damon Baehrel, tọa lạc tại một vùng quê yên tĩnh của hạt Earlton, New York, Mỹ. Thành lập vào năm 1989, nhà hàng nhanh chóng được biết tới như điểm đến của những người sành điệu, có niềm đam mê ẩm thực từ khắp nơi trên thế giới. Tuy nhiên, để được ăn tại Damon Baehrel chưa bao giờ là điều đơn giản. Có thực khách phải chờ đợi 3 năm để có thể đặt chỗ. Hiện hệ thống đặt bàn tại nhà hàng đã đóng do kín lịch từ nay cho tới hết năm 2025. Ảnh: Eater.
Damon Baehrel is a small restaurant located in the basement of the famous chef Damon Baehrel, located in a quiet countryside of Earlton County, New York, USA. Established in 1989, the restaurant quickly became known as a destination for gourmets with a passion for cuisine from all over the world. However, to eat at Damon Baehrel has never been simple. Some diners have had to wait 3 years to be able to make a reservation. Currently, the restaurant's table reservation system is closed due to a full schedule from now until the end of 2025. Photo: Eater.
El Celler De Can Roca ở Girona, Tây Ban Nha nằm trong top 50 nhà hàng tốt nhất thế giới nhiều năm liền. Các món ăn của anh em đầu bếp Joan, Jorrdi và Jossep Roca được nhận xét là tinh tế và chuẩn mực đến từng chi tiết. Thực khách muốn tới đây phải đặt trước ít nhất 11 tháng, trong khi nhà hàng chỉ mở đặt bàn vào một ngày là ngày đầu tiên của mỗi tháng. Ảnh: Gulf Luxury.
El Celler De Can Roca in Girona, Spain has been ranked among the world's 50 best restaurants for many years. The dishes of chefs Joan, Jorrdi and Jossep Roca are considered to be exquisite and standard in every detail. Diners wishing to come here must make reservations at least 11 months in advance, while the restaurant only opens for reservations on one day, the first of each month. Photo: Gulf Luxury.
Minibar by Jose Andres là nhà hàng theo kiểu quầy bar ở Washington, Mỹ, phục vụ các món ăn Tây Ban Nha cao cấp cùng những loại nước cocktail được nhận xét là “độc đáo nhất hành tinh”. Việc đặt bàn chỉ có thể thực hiện qua email vào 12 giờ đêm các ngày 1/3, 1/6, 1/9 và 1/12. Bên cạnh đó, tỷ lệ được ăn tại đây của thực khách càng thấp do nhà hàng chỉ có 12 chỗ. Ảnh: Eater.
Minibar by Jose Andres is a bar-style restaurant in Washington, USA, serving upscale Spanish cuisine and cocktails that are considered “the most unique on the planet”. Reservations can only be made via email at midnight on March 1, June 1, September 1, and December 1. In addition, the rate of diners being able to eat here is even lower because the restaurant only has 12 seats. Photo: Eater.
Tọa lạc tại East 114th Street, Manhattan, New York, Rao’s là nhà hàng chuyên phục vụ món Italy, điểm đến danh tiếng trong suốt 120 năm qua. Tuy nhiên, việc đặt bàn tại nhà hàng thực sự là một “cuộc chiến”, bởi để được ăn tại đây, thực khách cần sở hữu một trong số 12 chiếc bàn của Rao’s, quen biết người sở hữu nó, hoặc may mắn thắng trong một cuộc đấu giá. Ảnh: NYTimes.
Located on East 114th Street, Manhattan, New York, Rao's is an Italian restaurant that has been a popular destination for the past 120 years. However, getting a table at the restaurant is a real "war", because to eat here, diners need to own one of Rao's 12 tables, know the owner, or be lucky enough to win an auction. Photo: NYTimes.
Talula’s Table, Kennett Square, bang Pennsylvania, Mỹ được xem như nhà hàng không có khả năng đặt chỗ bởi chỉ có 2 bàn, một trong đó là của bếp trưởng, bàn còn lại chỉ phục vụ những khách “được mời”, gồm 10-12 chỗ và có thể được đặt. Việc đặt bàn qua điện thoại cần phải trước ít nhất một năm. Ảnh: Talula’s Table.
Talula's Table, Kennett Square, Pennsylvania, USA is considered a restaurant that cannot be reserved because there are only two tables, one of which is the chef's table, the other is for "invited" guests only, with 10-12 seats and can be reserved. Reservations by phone must be made at least a year in advance. Photo: Talula's Table.


According to VNE

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
5 hardest restaurants to get reservations at in the world
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO