The secret to staying young from 'hard to eat' foods

August 24, 2017 08:02

These foods, although a bit difficult to eat, are natural medicines that help slow down the aging process from within the body.

Những thực phẩm có vị chát: Hồng còn xanh, táo xanh, táo đỏ, vỏ nho... đều là những thực phẩm có vị chát do tannin, acid phytic và acid oxalic.
Foods with astringent taste: Green persimmons, green apples, red apples, grape skins... are all foods with an astringent taste due to tannin, phytic acid and oxalic acid.
Đây là những chất chống ôxy hóa mạnh, hữu ích cho việc phòng chống bệnh đái tháo đường và cholesterol cao, giảm nguy cơ mắc dị ứng, tim mạch, Alzheimer, Parkinson, ung thư tiền liệt tuyến, ung thư phổi, làm chậm quá trình lão hóa.
These are powerful antioxidants, useful in preventing diabetes and high cholesterol, reducing the risk of allergies, cardiovascular disease, Alzheimer's, Parkinson's, prostate cancer, lung cancer, and slowing down the aging process.
Thực phẩm có vị cay, nóng: Vị cay trong thực phẩm thường do chất capsaicin hoặc khoáng chất sulfide dễ bay hơi gây ra. Chất capsaicin không những có tác dụng giảm đau mà còn thúc đẩy quá trình trao đổi chất, mang lại hiệu quả đốt cháy calo, giảm béo.
Spicy, hot foods: The spicy taste in foods is often caused by capsaicin or volatile sulfide minerals. Capsaicin not only has pain-relieving effects but also promotes metabolism, effectively burning calories and reducing fat.
Hạnh nhân còn giàu vitamin E có tác dụng bảo vệ da tránh khỏi tia cực tím rất hiệu quả. Các nhà khoa học Phần Lan còn chứng minh, hạnh nhân tốt cho huyết quản, tăng cường trí nhớ, do đó không những có tác dụng chống lão hóa trên da mà còn chống lão hóa trí óc, giúp tinh thần luôn minh mẫn, sáng suốt.
Almonds are also rich in vitamin E, which is very effective in protecting the skin from ultraviolet rays. Finnish scientists have also proven that almonds are good for blood vessels and enhance memory, so they not only have anti-aging effects on the skin but also anti-aging effects on the brain, helping the mind to always be clear and lucid.
Mù tạt là loại gia vị cay nhưng có khả năng điều tiết nội tiết nữ, kích thích các mạch máu mở rộng, tăng cường máu lưu thông giúp gương mặt hồng hào hơn.
Mustard is a spicy spice but has the ability to regulate female hormones, stimulate blood vessels to expand, increase blood circulation to help the face become more rosy.
Thực phẩm có vị đắng: Vỏ chanh, lá chè, rượu vang... rất giàu các chất glycosides, tecpen và polyphenol nên chúng có vị đắng. Tuy nhiên, các thực phẩm này đều có thể ngăn ngừa ung thư và bệnh tim mạch.
Bitter foods: Lemon peel, tea leaves, wine... are rich in glycosides, terpenes and polyphenols, so they taste bitter. However, these foods can prevent cancer and cardiovascular disease.
Nhóm gia vị: Tỏi, hành, hành tây, hẹ, rau thơm, gừng, nghệ... có mùi rất đặc trưng là do chúng chứa glucosinolates, hợp chất diallyl disulfide - những chất chống ôxy hóa giúp ngăn chặn bệnh ung thư. Theo các chuyên gia dinh dưỡng, ăn một nửa củ tỏi sống mỗi ngày sẽ có tác dụng ức chế ung thư vú, ung thư buồng trứng.
Spices: Garlic, onions, chives, herbs, ginger, turmeric... have a very distinctive smell because they contain glucosinolates, diallyl disulfide compounds - antioxidants that help prevent cancer. According to nutritionists, eating half a raw garlic bulb every day will have the effect of inhibiting breast cancer and ovarian cancer.
Hành tây chứa nhiều oryzanin, lactoflavin, canxi, kali rất tốt cho xương, chất acid folic trong hành tây có tác dụng bảo vệ tim mạch và nâng cao sức khỏe.
Onions contain a lot of oryzanin, lactoflavin, calcium, potassium which are very good for bones. Folic acid in onions has the effect of protecting the heart and improving health.

According to VOV

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
The secret to staying young from 'hard to eat' foods
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO