7 amazing benefits of guava that will surprise you

Lam Tung - Ngoc Anh DNUM_AJZAEZCABJ 15:52

(Baonghean.vn) - Guava contains a rich amount of vitamin C and vitamin A; a guava contains 10 times more vitamin A than a lemon, and 4 times more vitamin C than an orange. Guava also provides a lot of vitamin K, vitamin E, vitamin B2, potassium, calcium, copper and fiber... Below are some surprising benefits of guava that you may not know.

Nguồn vitamin A dồi dào trong ổi giúp duy trì giác mạc khỏe mạnh, cũng như bảo vệ các tế bào trong đôi mắt. Mặt khác, ổi chứa hàm lượng vitamin C cao giúp duy trì hoạt động của các tế bào võng mạc… Ăn ổi mỗi ngày sẽ giúp cải thiện thị lực  làm chậm lại sự thoái hóa điểm vàng và sự tích tụ của đục thủy tinh thể, 2 vấn đề thị lực xảy ra do lão hóa.
The rich source of vitamin A in guava helps maintain healthy corneas, as well as protect the cells in the eyes. On the other hand, guava contains high levels of vitamin C, which helps maintain the activity of retinal cells… Eating guava every day will help improve eyesight, slowing down macular degeneration and the accumulation of cataracts, two vision problems that occur due to aging.
Theo một nghiên cứu được công bố trên tạp chí của Mỹ về y học, nước ép ổi có tác dụng hạ đường huyết rất hiệu quả trong điều trị đái tháo đường. Ngoài ra, ổi rất giàu chất xơ và có chỉ số đường huyết rất thấp giúp trong việc điều chỉnh lượng đường và ngăn chặn sự gia tăng đường đột ngột. Ăn 1 trái ổi rất hữu ích cho những người muốn duy trì lượng đường trong máu một cách khỏe mạnh.
According to a study published in the American Journal of Medicine, guava juice is very effective in lowering blood sugar in the treatment of diabetes. In addition, guava is rich in fiber and has a very low glycemic index, which helps in regulating blood sugar levels and preventing sudden increases in blood sugar. Eating 1 guava is very useful for those who want to maintain healthy blood sugar levels.
Tuyến giáp là một trong những tuyến quan trọng nhất trong cơ thể con người, chịu trách nhiệm cho việc duy trì hệ thống cơ quan chức năng và điều hòa nồng độ hormone. Đồng giúp cho việc kiểm soát việc hấp thụ và sản xuất hormone, do đó có thể điều chỉnh các chức năng của tuyến giáp. Và ổi là một nguồn đồng rất giàu có, cần thiết cho sức khỏe của tuyến giáp…
The thyroid gland is one of the most important glands in the human body, responsible for maintaining the functioning of the organ system and regulating hormone levels. Copper helps control the absorption and production of hormones, thus regulating the functions of the thyroid gland. And guava is a very rich source of copper, which is essential for thyroid health…
Quả ổi có tác dụng điều trị tiêu chảy rất tốt vì trong quả ổi có chất làm se (hợp chất hóa học có xu hướng làm co rút các thành phần khác trong cơ thể). Ngoài ra, hợp chất kiềm trong quả ổi có khả năng phòng chống và ngăn ngừa các vi khuẩn phát triển trong quá trình bệnh lỵ. Thêm vào đó, quả ổi có các chất carotenoids, vitamin C và potassium hỗ trợ cho việc chữa lành các trường hợp viêm dạ dày.
Guava is very effective in treating diarrhea because guava contains astringent (a chemical compound that tends to shrink other components in the body). In addition, the alkaline compound in guava has the ability to prevent and stop bacteria from growing during dysentery. In addition, guava contains carotenoids, vitamin C and potassium that help heal cases of gastritis.
Ổi có thuộc tính chống khối u và chống viêm giúp ngăn ngừa sự phát triển của các khối u. Nó chứa một thành phần quan trọng được gọi là lycopene cũng được tìm thấy trong cà chua. Lycopene, dưỡng chất thực vật carotenoid, là một trong những thành phần hũệu quả nhất có thuộc tính chống khối u.
Guava has anti-tumor and anti-inflammatory properties that help prevent the growth of tumors. It contains an important ingredient called lycopene which is also found in tomatoes. Lycopene, a carotenoid phytonutrient, is one of the most effective ingredients with anti-tumor properties.
Nhờ hàm lượng vitamin C cao, ổi đóng một vai trò quan trọng trong việc tăng cường hệ miễn dịch của bạn. Hệ thống miễn dịch là cơ chế bảo vệ của cơ thể  khỏi nhiễm trùng và bệnh tật. Hơn nữa, ổi còn có thể giúp ngăn chặn các phân tử gây viêm như prostaglandin, giúp cơ thể sạch bệnh.
Thanks to its high vitamin C content, guava plays an important role in boosting your immune system. The immune system is the body’s defense mechanism against infection and disease. Furthermore, guava can also help block inflammatory molecules like prostaglandins, helping the body stay disease-free.
Theo các nhà dinh dưỡng, khi ăn ổi nên ăn cả vỏ vì lượng vitamin C trong ổi tập trung chủ yếu ở phần vỏ. Vitamin C của ổi còn giúp kích hoạt sự sản xuất chất collagen, hoạt chất cần thiết giúp củng cố độ bền cho khớp xương, sụn, có ích cho cấu trúc của da, giúp duy trì lượng collagen và giữ cho da luôn ổn định.
According to nutritionists, when eating guava, you should eat the whole skin because the amount of vitamin C in guava is mainly concentrated in the skin. Vitamin C in guava also helps activate the production of collagen, an essential substance that helps strengthen joints and cartilage, is beneficial for the structure of the skin, helps maintain collagen levels and keeps the skin stable.

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
7 amazing benefits of guava that will surprise you
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO