Tips for preserving food without losing nutrients

March 9, 2016 15:06

Leaving milk in the refrigerator door will cause it to spoil quickly; don't put tomatoes in the refrigerator; preserve bananas by wrapping the stem.

Theo Business Insider, gói chuối trong túi nilon làm sản sinh khí ethylene. Đa phần khí này thoát ra từ cuống khiến chuối mau chín hơn, xuất hiện đốm nâu. Chuối chín quá ăn không tốt cho tiêu hóa. Do đó muốn chuối tươi lâu hãy cắt từng quả ra khỏi nải để tránh khí ethylene tập trung quá nhiều, bịt kín cuống bằng giấy bạc hoặc giấy bóng.
According to Business Insider, wrapping bananas in plastic bags produces ethylene gas. Most of this gas escapes from the stem, causing the bananas to ripen faster and develop brown spots. Overripe bananas are not good for digestion. Therefore, if you want bananas to stay fresh for a long time, cut each banana from the bunch to avoid too much ethylene gas concentration, and cover the stem with aluminum foil or plastic wrap.
Rau thơm hay măng tây rất khó bảo quản. Cách tốt nhất là ngâm rau trong một cốc nước nhỏ, bọc lại và bảo quản trong tủ lạnh.
Herbs and asparagus are difficult to preserve. The best way is to soak them in a small cup of water, cover them, and store them in the refrigerator.
Đừng sơ chế trái cây, rau củ hay thịt quá lâu trước khi chế biến. Tiếp xúc với không khí lâu thì dù có đặt trong tủ lạnh thực phẩm vẫn bị khô, giảm giá trị dinh dưỡng.
Do not prepare fruits, vegetables or meat for too long before cooking. Exposure to air for a long time will dry out the food, reducing its nutritional value even if it is placed in the refrigerator.
Treo rời từng củ hành tây trong điều kiện khô ráo, thoáng khí có thể giúp bảo quản trong vòng nửa năm.
Hanging individual onions in a dry, airy place can help preserve them for up to half a year.
Không trữ sữa trong ngăn cửa tủ lạnh vì nhiệt độ khu vực này thất thường khiến sữa nhanh hỏng. Thay vào đó hãy đặt sữa vào trung tâm của tủ lạnh.
Do not store milk in the refrigerator door compartment, as the temperature in this area fluctuates, causing the milk to spoil quickly. Instead, place the milk in the center of the refrigerator.
Giữ thịt trong ngăn dưới cùng của tủ lạnh giúp ngăn vi khuẩn từ thịt ảnh hưởng đến các loại thực phẩm khác. Giữ thịt trong ngăn mát có thể giúp thịt vẫn tươi trong 1-2 ngày, trữ ở ngăn đông bảo quản được 3-4 tháng.
Keeping meat in the bottom compartment of the refrigerator helps prevent bacteria from the meat from affecting other foods. Keeping meat in the refrigerator can keep it fresh for 1-2 days, and storing it in the freezer can keep it fresh for 3-4 months.
Các loại bột gia vị như bột nghệ, ớt đỏ trữ trong tủ lạnh sẽ giữ được màu sắc và mùi vị, bởi nhiệt độ bên ngoài có thể ảnh hưởng đến chất lượng của chúng.
Spice powders such as turmeric powder and red chili powder stored in the refrigerator will retain their color and flavor, as outside temperature can affect their quality.
Rau thơm, rau xà lách, rau diếp: Những loại rau này cần rửa sạch, để ráo nước mới cho vào túi cột kín, cho thêm một tờ giấy ăn vào túi để thấm nước rồi đặt trong tủ lạnh. Cách này giữ rau tươi rất lâu.
Herbs, lettuce, and coriander: These vegetables need to be washed and drained before being put in a sealed bag, adding a paper towel to absorb the water and placing in the refrigerator. This method keeps vegetables fresh for a long time.
Cách bảo quản bơ là để bên ngoài cho đến khi chín. Cắt đôi quả, bôi trên mặt cắt một ít dầu ăn hoặc chanh, đặt trong túi nhựa cho vào tủ lạnh 3-5 ngày bơ vẫn tươi và không bị thâm nâu hay oxy hóa.
The way to preserve avocados is to leave them out until they are ripe. Cut them in half, smear a little cooking oil or lemon on the cut surface, put them in a plastic bag and put them in the refrigerator for 3-5 days. The avocado will still be fresh and will not turn brown or oxidize.
Giữ cà chua trong túi hoặc hộp giấy cho đến khi chín sau đó đặt ở nơi khô ráo, nhiệt độ phòng. Có thể giữ cà chua trong ngăn mát tủ lạnh để tươi lâu hơn. Tuy nhiên không khí lạnh ngăn cản quá trình cà chín và tác động đến màng tế bào khiến quả cứng, ảnh hưởng đến hương vị.
Keep tomatoes in a bag or carton until ripe, then place in a dry place at room temperature. Tomatoes can be kept in the refrigerator to keep them fresh longer. However, cold air prevents the ripening process and affects the cell membranes, making the fruit hard and affecting the flavor.


According to VNE

RELATED NEWS

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
Tips for preserving food without losing nutrients
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO