8 Irresistible Street Food Dishes from Vinh Street in the Cold Winter (1)

Diep Phuong - Ha Giang DNUM_BEZBCZCABI 19:00

(Baonghean.vn) - On cold days, put on thick coats, breathe in the scent of winter coming, this time is truly a paradise of spicy and hot street food!

Bánh rán có rất nhiều loại khác nhau như: Bánh ngô, bánh bơ, bánh khoai, bánh chuối, bánh gối,… Ảnh: Diệp Phương
There are many different types of donuts such as: corn cakes, butter cakes, potato cakes, banana cakes, fried cakes, etc. Photo: Diep Phuong
Với những ngày se lạnh, từng chiếc bánh vàng ươm bên những chảo dầu sôi sùng sục, nóng dòn, bắt mắt, thơm ngọt mùi ngô, khoai, chuối hay đậm đà nhân thịt băm làm nhiều người không thể cầm lòng. Ảnh: Diệp Phương
On chilly days, each golden cake next to the pans of boiling oil, hot and crispy, eye-catching, with the sweet aroma of corn, potatoes, bananas or rich minced meat filling makes many people unable to resist. Photo: Diep Phuong
Sắn củ được chế biến và luộc chín, xay nhuyễn đem trộn lẫn với  nước cốt dừa, dừa tươi nạo sơi và sữa vào trộn thật đều. Sau đó, dùng cây cán bột cán mỏng khối bột bánh rồi cắt thành từng miếng cho thật đều nhau, vừa ăn. Sau cùng, đem nướng trên bếp than. Ảnh: Diệp Phương
Cassava is processed and boiled, pureed and mixed with coconut milk, fresh shredded coconut and milk, mixed well. Then the dough is rolled out thinly and cut into even, bite-sized pieces. Finally, it is grilled over charcoal. Photo: Diep Phuong
Bạn sẽ phải gật gù với hương thơm, vị bùi ngọt của bánh sắn nướng, vị ngậy của dừa tươi sẽ làm phong phú thêm thực đơn vỉa hè trong những ngày chuyển rét. Ảnh: Diệp Phương
You will have to nod your head at the aroma, the sweet taste of grilled cassava cake, the rich taste of fresh coconut will enrich the sidewalk menu in the cold days. Photo: Diep Phuong
Bên bát cháo canh nghi ngút khói ấm nồng, từng sợi mỳ trong veo, sóng sánh trong bát nước dùng thơm phức, kèm theo 1 chút nước chanh, 1 chút tương ớt và một số gia vị khác tùy theo khẩu vị của từng người.  Ảnh: Diệp Phương
Next to a bowl of steaming hot porridge, each clear noodle strand shimmers in a bowl of fragrant broth, accompanied by a little lemon juice, a little chili sauce and some other spices depending on each person's taste. Photo: Diep Phuong
Bạn có thể ăn kèm cùng măng muối chua và bánh mỳ rán. Mùi thơm đặc trưng quyện vị chua cay, ngòn ngọt của nước xương hầm rất đặc biệt khiến cho người ta ăn 1 lần rồi lại muốn ăn thêm lần nữa. Ảnh: Diệp Phương
You can eat it with pickled bamboo shoots and fried bread. The characteristic aroma mixed with the sour, spicy, and sweet taste of the bone broth is very special, making people want to eat it again after eating it once. Photo: Diep Phuong
Từng xiên nướng vàng ươm, cơn gió lạnh phảng phất hương khói nghi ngút nồng nàn khiến những người đi qua không khỏi thèm thuồng. Ảnh: Diệp Phương
Each golden grilled skewer, the cold wind wafting with the fragrant smoke, makes passersby crave. Photo: Diep Phuong
Có 2 loại xiên nướng gồm xiên thịt và xiên nem chua. Những miếng thịt ba chỉ được tẩm ướp gia vị xâu thành từng xiên nướng thơm phức trên bếp than. Từng xiên thịt hơi sém, đậm đà từng thớ thịt mềm dai, khi ăn chấm cùng các loại nước sốt rất dễ gây nghiền. Ảnh: Diệp Phương
There are two types of grilled skewers: meat skewers and fermented pork roll skewers. The pieces of pork belly are marinated with spices and skewered on fragrant grilled skewers on a charcoal stove. Each skewer of meat is slightly charred, rich in each piece of soft and chewy meat, when eaten with various sauces, it is very addictive. Photo: Diep Phuong

Featured Nghe An Newspaper

Latest

x
8 Irresistible Street Food Dishes from Vinh Street in the Cold Winter (1)
POWERED BYONECMS- A PRODUCT OFNEKO